Zeci de lebede au fost găsite împuşcate cu o armă cu aer comprimat în Somerset, M. Britanie

Zeci de lebede au fost găsite moarte în ultimele zile în Somerset, Marea Britanie, după ce au fost împuşcate în cap cu o armă cu aer comprimat, poliţiştii din zonă sporind numărul patrulelor care-l caută pe cel vinovat, iar un ONG local adunând peste 10.000 de euro pe care să-i dea drept recompensă.

188 afișări
Imaginea articolului Zeci de lebede au fost găsite împuşcate cu o armă cu aer comprimat în Somerset, M. Britanie

Zeci de lebede au fost găsite împuşcate cu o armă cu aer comprimat în Somerset, M. Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul total al lebedelor găsite împuşcate în decurs de o lună în Blackford, zona Wedmore din Somerset, Marea Britanie a ajuns la 31, relatează The Independent.

Un grup de activişti ecologişti a găsit, în urmă cu mai multe zile, primele opt lebede împuşcate, reprezentanţii organizaţiei descriind incidentul ca pe "unul dintre cele mai grave". Alte 23 de păsări au fost găsite în aceeaşi zonă, marţi. Toate au fost împuşcate în cap cu muniţie de arme cu aer comprimat.

Organizaţia "The Secret World" a adunat de la comunitatea locală 10.500 de lire sterline, oferind banii ca recompensă pentru orice informaţie care poate duce la prinderea şi condamnarea celui care a împuşcat păsările.

O altă pasăre a fost găsită încă în viaţă de activiştii organizaţiei, care au dus-o la unul dintre centrele lor, pentru recuperare.

"Suntem cu toţii extrem de supăraţi din cauza acestei situaţii. Au fost anunţate alte noi cazuri de mortalitate la păsări. The Secret World face apel la vigilenţa tuturor celor care trec prin zonă. Dacă vedeţi mai mult de o pasăre moartă, vă rugăm să ne anunţaţi, ca să putem veni să adunăm probe şi să continuăm investigaţia", a declarat Pauline Kidner, unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei.

Potrivit lui Kidner, unele dintre păsările "masacrate" acum sunt dintre cele salvate după ce au fost prinse în gheaţă în aceeaşi zonă, în preajma Crăciunului.

"Este foarte deranjant faptul că omul sau oamenii aceştia consideră că pot scăpa după ce au făcut asta. Trebuie să adunăm cât de multe probe putem pentru a ne asigura că nu se va întâmpla aşa", a mai spus Kidner.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici