Zeci de localităţi din Grecia, evacuate din cauza incendiilor

Autorităţile elene au evacuat 27 de localităţi din Peninsula Peloponez (sud), unde incendiile forestiere au provocat deja moartea a peste 60 de persoane, relatează AFP.

5 afișări
Imaginea articolului Zeci de localităţi din Grecia, evacuate din cauza incendiilor

Zeci de localităţi din Peloponez, evacuate din cauza incendiilor

"Am decis evacuarea a 13 localităţi din departamentul Elida, zece din Messenia şi patru din Arcadia", au comunicat pompierii.

Peste 50 de persoane au murit în Elida în incendiul izbucnit vineri seara şi care s-a extins cu repeziciune în sudul Peninsulei.

Elicopterele Super Puma şi Chinook au efectuat mai multe curse pentru evacuarea localnicilor.

"Luni dimineaţă am trimis un elicopter în satul Frixa. Unele persoane au acceptat să plece, dar alte 15 au refuzat să părăsească domiciliile", a precizat un oficial local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici