Zeci de manifestanţi împotriva Wall Street, reţinuţi vineri în Statele Unite

Cel puţin 14 manifestanţi au fost reţinuţi vineri la New York în urma unor incidente produse în zona Wall Street, iar alţi 23 au fost arestaţi la Denver, după ce poliţia a evacuat o tabără a protestatarilor.

209 afișări
Imaginea articolului Zeci de manifestanţi împotriva Wall Street, reţinuţi vineri în Statele Unite

Zeci de manifestanţi împotriva Wall Street, reţinuţi vineri în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La New York, au fost reţinute 14 persoane vineri, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Incidentele au avut loc după ce un grup de protestatari a părăsit piaţa Zuccotti, unde s-au instalat manifestanţii din grupul Occupy Wall Street, pentru a se îndrepta către cartierul financiar.

Unii dintre ei au fost reţinuţi după ce au încercat să formeze o coloană pe carosabil, încălcând legislaţia locală, sau s-au aşezat pe asfalt. Alţi protestatari au fost doborâţi la pământ, cu mâinile încătuşate şi au fost îmbarcaţi în maşini, potrivit relatărilor martorilor oculari. Cel puţin unul dintre manifestanţi avea faţa însângerată.

Vineri dimineaţă, manifestanţii anti-Wall Street din New York, care se temeau că vor fi evacuaţi din piaţa pe care o ocupă din 17 septembrie, au obţinut o victorie temproară, operaţiunile de salubrizare anunţate pentru vineri de proprietarul terenului fiind amânate.

La Denver, în statul Colorado, 23 de persoane au fost reţinute în timpul evacuării manifestanţilor instalaţi în faţa sediului Capitoliului, care primiseră ordin de evacuare în cursul zilei de joi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Tabăra fusese instalată cu trei săptămâni în urmă de manifestanţii care denunţă lăcomia marilor corporaţii. Grupul protestarilor din Denver a anunţat că "rezistenţa va continua" şi a anunţat organizarea unui marş pentru sâmbătă.

Şi la San Diego poliţia a reţinut o persoană, tot în timpul evacuării unei tabere a manifestanţilor care susţin mişcarea Occupy Wall Street.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici