Zeci de mii de femei rămân fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumuseţare

Zeci de mii de femei din Afganistan vor rămâne fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumuseţare. Este vorba despre proprietarele şi angajatele acestor saloane.

640 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de femei rămân fără venituri după ce talibanii au interzis saloanele de înfrumuseţare

Sursa foto: Twitter

Interzicerea saloanelor de înfrumuseţare este cea mai recentă dintr-o serie de restricţii impuse de talibani femeilor din Afganistan de când au preluat controlul ţării, în urmă cu doi ani.

Peste 60.000 de femei îşi vor pierde locurile de muncă, iar 12.000 de afaceri vor fi închise, potrivit estimărilor din industrie. Acest lucru va pune şi mai multă presiune asupra unei economii aflate deja în criză, spun specialiştii.

„Va avea un impact disproporţionat asupra femeilor antreprenor, ceea ce reprezintă un regres pentru rezilienţă, reducerea sărăciei şi redresarea economică", a declarat pentru Reuters Roza Otunbayeva, reprezentantul special al secretarului general al ONU în Afganistan.

Administraţia talibană afirmă că respectă drepturile femeilor, în conformitate cu interpretarea pe care talibanii o dau legii islamice şi culturii afgane.

Interdicţia privind saloanele, publicată la 4 iulie de către Ministerul Moralităţii, se bazează pe un ordin al liderului spiritual suprem. Ordinele similare au dus la închiderea liceelor şi universităţilor pentru femei şi au împiedicat multe afgane să lucreze pentru organizaţiile umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici