Zeci de mii de francezi, fără apă potabilă din cauza creşterii debitului fluviului Loara

Creşterea debitului fluviului Loara, din Franţa, care a ieşit din matcă în urma intemperiilor, a atins joi punctul culminant, zeci de mii de locuitori din centrul ţării rămânând fără apă potabilă.

67 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de francezi, fără apă potabilă din cauza creşterii debitului fluviului Loara

Zeci de mii de francezi, fără apă potabilă din cauza creşterii debitului fluviului Loara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai mare nivel al debitului a fost atins în oraşele Nevers şi Fourchambault. Autorităţile au declarat "cod portocaliu" în mai multe departamente traversate de fluviul Loara din cauza riscului de inundaţii.

Aproximativ 40.000 de locuitori din oraşul Nevers şi "câteva mii" din alte localităţi vecine au fost privaţi de apă potabilă, începând de miercuri, din cauza inundării mai multor zone de captare.

Circa 10.000 de locuitori din apropierea masivului Pilat au rămas de asemenea fără apă potabilă, apa de la robinet devenind improprie consumului, la fel ca alte 9.700 de persoane care locuiau în apropierea localităţilor Rimo şi Thiers, din departamentul Puy-de-Dome, din cauza creşterii debitului râului Allier, unul dintre afluenţii fluviului.

În oraşul Nevers, a fost distribuită apa potabilă populaţiei pentru a face faţă penuriei, au menţionat surse din cadrul primăriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici