Zeci de mii de oameni au protestat în Pakistan, după ce publicaţia franceză Charlie Hebdo a republicat caricaturile cu profetul Mahomed

  • Zeci de mii de oameni au protestat în Pakistan după ce publicaţia franceză Charlie Hebdo a republicat caricaturile cu profetul Mahomed.
  • Protestatarii au scandat „Moartea Franţei” şi au încurajat populaţia să boicoteze produse franceze.
  • „Decapitarea este pedeapsa blasfematorilor”, a fost scris pe mai multe afişe purtate de protestatari.
2189 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de oameni au protestat în Pakistan, după ce publicaţia franceză Charlie Hebdo a republicat caricaturile cu profetul Mahomed

Caricaturile care făceau trimitere la profetul Mahomed au declanşat revoltă şi nelinişte în rândul musulmanilor din întreaga lume în 2005, când au fost publicate pentru prima dată de ziarul danez Jyllands-Posten.

La începutul acestei săptămâni, Charlie Hebdo - un săptămânal satiric - a reînviat caricaturile pentru a marca începutul procesului complicilor teribilului atac asupra sediului său din Paris în ianuarie 2015.

Teroriştii care au luat cu asalt sediul Charlie Hebdo, ucigând 12 persoane, au încercat să-l răzbune pe profetul Mohammad. Un tribunal francez a început audierile miercuri în prima zi a procesului.

Protestele de vineri au fost organizate de partidul islamist dur Tehreek-e-Laibak Pakistan (TLP) cu mitinguri organizate în Karachi, cel mai mare oraş al ţării, precum şi în Rawalpindi, Peshawar, Lahore şi Dera Ismail Khan.

Guvernul pakistanez a condamnat, de asemenea, reimprimarea caricaturilor. Ministrul de externe Shah Mehmood Qureshi a declarat că ţara din Asia de Sud crede în libertatea de exprimare, dar o astfel de libertate nu înseamnă o licenţă pentru a ofensa sentimentul religios.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici