Zeci de mii de pakistanezi la mormântul lui Benazir Bhutto

Zeci de mii de pakistanezi au sosit vineri la mormântul fostului premier Benazir Bhutto, cu o zi înainte de comemorarea unui an de la asasinarea sa, a declarat un oficial din cadrul partidului acesteia.

13 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de pakistanezi la mormântul lui Benazir Bhutto

Zeci de mii de pakistanezi la mormântul lui Benazir Bhutto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 35.000 de persoane au ajuns deja în cursul dimineţii în satul Garhi Khuda Bakhsh din sudul ţării, unde va avea loc o ceremonie sâmbătă, în jurul mausoleului familiei Bhutto, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Poporului Pakistanez (PPP), Ijaz Durrani.

Mai multe sute de mii de persoane sunt aşteptate să participe sâmbătă la această ceremonie.

Benazir Bhutto, în vârstă de 54 de ani, a fost ucisă într-un atentat sinucigaş la 20 decembrie 2007, la Rawalpindi, în timp ce se afla în campanie electorală pentru alegerile legislative, la două luni după revenirea sa din exil.

Acest atac, care a provocat moartea a circa 20 de persoane, a plonjat Pakistanul în haos politic şi violenţe, care s-au încheiat în septembrie, odată cu venirea la preşedinţie a soţului lui Bhutto, Asif Ali Zardari.

Zardari şi fiul său, Bilawal Bhutto Zardari, copreşedinte al PPP, sunt aşteptaţi sâmbătă să conducă procesiunea în memoria soţiei şi, respectiv, mamei Benazir Bhutto.

Peste 8.000 de poliţişti, paramilitari, membri ai PPP şi voluntari au ajuns deja la locul procesiunii pentru a-l proteja pe Zardari, pe fiul acestuia, pe premierul Yusuf Raza Gilani şi pe alţi demnitari aşteptaţi, potrivit PPP.

Autorităţile au decretat zi de sărbătoare pentru a le permite pakistanezilor să aducă un omagiu celei care a fost prima femeie din timpurile moderne care a guvernat o ţară musulmană şi a cărei moarte a avut ecou la nivel mondial.

Citeşte şi

Benazir Bhutto a murit în urma unei răni de glonţ în zona gâtului

Ayman Al-Zawahiri a ordonat asasinarea lui Benazir Bhutto, susţine un reprezentant al-Qaida

Soţul lui Benazir Bhutto se îndoieşte că aceasta a fost ucisă de al-Qaida

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici