Zeci de mii de persoane sunt afectate de inundaţii în Siria

Peste 40.000 de persoane strămutate intern sunt afectate de ploile puternice din zona nord-vestică a Siriei, după ce taberele în care locuiesc au fost inundate în ultimele zile, potrivit ONU, citată de France 24.

299 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane sunt afectate de inundaţii în Siria

Zeci de mii de persoane sunt afectate de inundaţii în Siria

David Swanson, purtător de cuvânt al Oficiului Naţiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare, a declarat că 14 astfel de tabere din provincia Idlib au fost afectate. Populaţia regiunii Idlib este de aproximativ trei milioane de persoane, dintre care peste jumătate sunt cetăţeni strămutaţi intern, adică acele persoane care au fost nevoite să se mute dintr-o zonă în alta a ţării pentru a fugi de război. Ploile torenţiale au afectat şi provinciile Aleppo şi Hasakeh, a mai adăugat Swanson.

În provincia Aleppo corturile din mai multe tabere pentru persoane strămutate intern au fost distruse, iar un spital a trebuit să fie închis din cauza inundaţiilor.

Căştile Albe (o organizaţie formată din civili voluntari, n.r.) au anunţat pe Twitter că, pentru a doua zi la rând, continuă eforturile de salvare a oamenilor din respectivele tabere.

Războiul din Siria, declanşat în urma reprimării violente a unor proteste antiguvernamentale în 2011, a dus la moartea a peste 370.000 de persoane. Milioane de oameni au fost nevoiţi să plece către alte zone ale ţării din cauza acestui conflict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici