Zeci de pasageri blocaţi ore întregi în tunelul Canalului Mânecii

Zeci de persoane au rămas blocate ore întregi în interiorul tunelului Canalului Mânecii după ce un tren care circula de la Calais la Folkestone s-a defectat, notează BBC.

929 afișări
Imaginea articolului Zeci de pasageri blocaţi ore întregi în tunelul Canalului Mânecii

TWITTER/PA

Au apărut imagini care arată cum pasagerii de la Eurotunnel Le Shuttle sunt evacuaţi printr-un tunel al serviciului de urgenţă, după ce au fost nevoiţi să îşi abandoneze vehiculele. În cele din urmă au fost transferaţi într-un tren şi duşi la terminalul Folkestone din Kent.

Un purtător de cuvânt al Eurotunnel a declarat că în prezent serviciile au revenit acum la normal.

Le Shuttle a declarat că incidentul de marţi seară a început când alarmele trenului s-au declanşat şi că acest lucru trebuie investigat.

Un purtător de cuvânt a declarat că astfel de incidente sunt neobişnuite, dar nu excepţionale - mult mai frecvente în cazul trenurilor care transportă camioane decât în cazul celor cu maşini.

„Shuttle a fost adus la o oprire controlată şi inspectat. Ca măsură de precauţie, pentru siguranţa şi confortul lor, am transferat pasagerii aflaţi la bordul trenului într-o altă navetă, prin tunelul de serviciu [care este acolo exact în acest scop]. I-am adus în clădirea terminalului de pasageri, unde erau disponibile mâncare şi băuturi”, a declarat purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că trenul iniţial a fost apoi „scos încet” din tunel, iar pasagerilor le-au fost returnate vehiculele în Folkestone.

Sarah Fellows, în vârstă de 37 de ani, din Birmingham, a declarat pentru agenţia de ştiri PA că tunelul de serviciu i s-a părut „terifiant”. Ea a adăugat: „A fost ca un film cu dezastre. Mergeai pur şi simplu în abis fără să ştii ce se întâmplă. Trebuia să stăm cu toţii sub mare în această coadă mare. Era o femeie care plângea în tunel, o altă femeie care avea un atac de panică şi care călătorea singură”.

Un alt pasager a spus: „Mai multe persoane se speriau că se aflau în tunelul de serviciu, este un loc cam ciudat... Am fost blocaţi acolo cel puţin cinci ore”.

Mike Harrison, din Cranbrook, Kent, a declarat pentru BBC că a fost nevoie de aproximativ şase ore pentru a călători de la Calais la Folkestone.

El a spus că personalul a petrecut mai bine de o oră încercând să găsească defecţiunea trenului după ce acesta s-a defectat iniţial, înainte de a-l pune din nou în mişcare, doar pentru ca după cinci minute să se „blocheze”.

Pasagerii au fost nevoiţi să meargă pe jos 10-15 minute până la un alt tren, a spus el.

„Lucrurile deveneau un pic cam fracţionate, cam stresate. Câteva persoane au avut mici atacuri de panică”, a spus el.

Dar trenul de marfă folosit pentru a duce pasagerii la terminal a fost, de asemenea, afectat de probleme, Harrison spunând că nu avea suficientă tracţiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici