Zeci de pinguini acoperiţi de petrol, eşuaţi pe coastele Uruguayului - FOTO

Zeci de pinguini acoperiţi de petrol au eşuat pe coastele statului Uruguay în ultimele săptămâni, probabil din cauza unor deversări de carburant în larg, au anunţat ONG-uri ecologiste locale, care apreciază că alţi aproximativ o sută au murit înainte de a putea fi salvaţi.

174 afișări
Imaginea articolului Zeci de pinguini acoperiţi de petrol, eşuaţi pe coastele Uruguayului - FOTO

Zeci de pinguini acoperiţi de petrol, eşuaţi pe coastele Uruguayului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul iernii australe, pinguinii ajung în zona coastei uruguayene în timpul migraţiei din sudul Argentinei către Brazilia.

Societatea pentru conservarea biodiversităţii din Departamentul Maldonado (Socobioma) a înregistrat 60 de animale acoperite de petrol, iar organizaţia neguvernamentală SOS Salvarea faunei marine a numărat 25, dar unul dintre membrii acesteia din urmă, Richard Tesore, crede că peste 200 au eşuat pe coastele uruguayene.

"Au început să apară pe plaje la mijlocul lunii iunie, dar numărul lor a început să crească de la începutul lunii iulie. Toţi aveau peste 80 la sută din corp acoperit cu petrol", a declarat Lourdes Casas, veterinar din Socobioma. "Cred că au murit peste 300-400, deoarece problema este că nu dispunem de mijloacele pentru a merge să-i recuperăm şi, dacă nu îi salvăm imediat ce ajung pe plajă, riscă să moară de frig", a adăugat ea.

Petele de hidrocarburi afectează temperatura corporală a pinguinilor, care se apropie de plajă în căutare de căldură şi mor de hipotermie, dacă nu sunt salvaţi imediat.

Potrivit lui Richard Tesore, care lucrează de 18 ani în zonă, animalele sunt afectate de carburantul eliberat de nave în apă.

Luni, Institutul brazilian al mediului şi resurselor naturale (IBAMA) anunţase că a descoperit 530 de pinguini, cinci delfini, aproximativ 30 de broaşte ţestoase şi zeci de păsări sau animale marine moarte pe coastele statului Sao Paulo. Institutul menţionase atunci o posibilă problemă de malnutriţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici