Zelenski acuză Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski acuză Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina pentru a nimici „întreaga naţiune".

1122 afișări
Imaginea articolului Zelenski acuză Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina

Zelenski acuză Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina

„Da, acesta este un genocid. Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor. Noi suntem cetăţeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naţionalităţi. Aceasta este distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi", a declarat el într-un interviu acordat postului american CBC.

„Suntem cetăţeni ai Ucrainei şi nu dorim să fim supuşi politicii Federaţiei Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruşi şi exterminaţi, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, a adăugat Volodomir Zelenski.

Mai multe cadavre ale unor bărbaţi civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraş din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, ruşii au omorât toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

CNN menţiona, citând oficiali şi martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili ucişi de trupele ruseşti în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Sky News, că numeroasele fotografii şi videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare", susţinând că toate unităţile sale au părăsit oraşul miercuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici