Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Acesta cere Occidentului să impună noi sancţiuni Moscovei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat luni că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina şi a cerut Occidentului să impună sancţiuni puternice Moscovei, care să descurajeze chiar şi orice discuţie privind utilizarea unor astfel de arme.

283 afișări
Imaginea articolului Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina. Acesta cere Occidentului să impună noi sancţiuni Moscovei

Luni au existat rapoarte neconfirmate care sugerează că ar fi fost folosite arme chimice în portul Mariupol, asediat în sudul Ucrainei.

"Tratăm acest lucru cu cea mai mare seriozitate", a declarat Zelenski luni seara. El nu a spus că armele chimice au fost deja folosite.

"Aş dori să reamintesc liderilor mondiali că s-a discutat deja despre posibila utilizare a armelor chimice de către armata rusă. Şi deja la acel moment a însemnat că era necesar să se reacţioneze la agresiunea rusă mult mai dur şi mai rapid", potrivit Reuters.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe canalul său Telegram că rapoartele despre un atac chimic nu au fost confirmate şi că se aşteaptă să ofere detalii şi clarificări mai târziu.

Invazia rusă, care a ucis mii de oameni şi a strămutat milioane de persoane, s-a mutat de la porţile Kievului în estul Ucrainei, fiind aşteptată o ofensivă puternică în această zonă. Uniunea Europeană a declarat luni că mai multe sancţiuni împotriva Rusiei sunt o opţiune.

"Este timpul să facem acest pachet de sancţiuni în aşa fel încât să nu mai auzim nici măcar cuvinte despre arme de distrugere în masă din partea Rusiei", a declarat Zelenski. "Un embargo petrolier împotriva Rusiei este o necesitate. Orice nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei care nu afectează petrolul va fi primit la Moscova cu un zâmbet".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici