Zelenski cere mai mult ajutor din partea Occidentului după ce o dronă rusească a ucis cinci persoane în Odesa

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Occidentului să livreze mai multe sisteme de apărare antiaeriană
  • Cel puţin cinci persoane au murit într-un atac asupra oraşului Odesa.
656 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere mai mult ajutor din partea Occidentului după ce o dronă rusească a ucis cinci persoane în Odesa

Cel puţin cinci persoane, între care şi un copil de trei ani, au fost ucise, opt au fost rănite şi mai multe sunt încă date dispărute, au declarat autorităţile ucrainene.

Alte două persoane au murit în urma unor lovituri în alte părţi ale Ucrainei.

"Rusia continuă războiul împotriva civililor", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit BBC.

"Avem nevoie de mai multă apărare aeriană din partea partenerilor noştri. Trebuie să consolidăm scutul aerian ucrainean pentru a adăuga mai multă protecţie pentru poporul nostru împotriva terorii ruseşti. Mai multe sisteme de apărare aeriană şi mai multe rachete pentru sistemele de apărare aeriană salvează vieţi", a scris Zelenski.

Ucraina se află în defensivă după ce forţele ruse au preluat luna trecută controlul asupra oraşului Avdiivka din estul ţării.

Comandantul-şef al forţelor armate a semnalat că va înlocui unii lideri militari de pe frontul de est.

Într-o postare pe Telegram sâmbătă, ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko, a declarat că o clădire de nouă etaje a fost distrusă în urma unui "atac al teroriştilor ruşi" în Odesa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici