Zelenski cere occidentului arme „moderne puternice şi de înaltă precizie”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou occidentului arme moderne şi puternice în discursul său ţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Sky News.

1452 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere occidentului arme „moderne puternice şi de înaltă precizie”

În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile ruseşti asupra oraşelor Nikolaiev şi Harkov, Kryvy Rih şi a comunităţilor din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidenţiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas.

„Poţi opri cu adevărat astfel de acţiuni teroriste doar cu arme moderne de înaltă precizie şi puternice", a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mulţumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.

„Unităţile suplimentare de lansatoare HIMARS şi alte arme de înaltă precizie ne permit să luăm măsuri antiteroriste precise şi să reducem capacităţile de atac ale Rusiei", a mai spus şeful statului.

Zelenski s-a referit şi la infrastructura necesară aprovizionării armatei.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor de construcţii - cu cei de care depinde calitatea infrastructurii ucrainene - rutele noastre de aprovizionare. Problema construirii unei reţele de transport de înaltă calitate este întotdeauna şi o problemă de siguranţă. Iar în condiţiile războiului pe scară largă, o infrastructură puternică este unul dintre elementele cheie ale apărării. Le-am mulţumit reprezentanţilor companiilor de construcţii pentru activitatea lor, am discutat cu ei despre sarcinile-cheie pentru viitorul apropiat - este vorba atât de reconstrucţia ţării noastre, cât şi de consolidarea suplimentară a logisticii noastre", a adăugat preşedintele ucrainean.

Zelenski s-a referit şi la demiterea ambasadorilor ucraineni în Cehia, Germania, Ungaria, Norvegia şi India, descriind acest lucru drept o „rotaţie" şi „o parte normală a diplomaţiei". El a spus că înlocuitorii vor fi aleşi în curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici