Zelenski despre mamele soldaţilor ruşi: Ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut

După ce a acuzat Rusia că a comis un „genocid" în Ucraina, preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a lansat critici dure la adresa soldaţilor ruşi, în urma imaginilor din Bucha: „Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari".

17452 afișări
Imaginea articolului Zelenski despre mamele soldaţilor ruşi: Ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut

Zelenski despre mamele soldaţilor ruşi: Ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut

Preşedintele ucrainean s-a luat de ruşi după ce au apărut informaţii potrivit cărora civili au fost împuşcaţi pe străzile din Bucha, în apropiere de Kiev.

„Mamele soldaţilor ruşi ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociţi au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari", a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianţa a avut „şansa de a preveni" invazia Rusiei de acum 14 ani.

"Acum. Rusia a venit", a spus el.

Mai devreme, într-o declaraţie dată pentru CBS, Volodomir Zelenski s-a referit la situaţia din Bucha, spunând că este vorba despre „genocid”.

„Suntem cetăţeni ai Ucrainei şi nu dorim să fim supuşi politicii Federaţiei Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruşi şi exterminaţi, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, adăuga Volodomir Zelenski.

Mai multe cadavre ale unor bărbaţi civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraş din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, ruşii au omorât toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

CNN menţiona, citând oficiali şi martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili ucişi de trupele ruseşti în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Sky News, că numeroasele fotografii şi videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare", susţinând că toate unităţile sale au părăsit oraşul miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici