Zelenski: Este momentul să se decidă asupra aderării Ucrainei la UE

  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că este un „moment crucial" pentru a decide asupra apartenenţei ţării sale la Uniunea Europeană, într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat că războiul din Ucraina „va dura”.
4517 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Este momentul să se decidă asupra aderării Ucrainei la UE

„Este un moment crucial pentru a încheia pentru totdeauna discuţia lungă şi a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu @eucopresedinte (preşedintele Consiliului European, Charles Michel - n.r.) despre continuarea asistenţei eficiente şi despre lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber", se arată într-un tweet pe pagina de Twitter a preşedintelui ucrainean, citat de CNN.

Mai devreme, sâmbătă, în timp ce bătălia pentru Kiev continua, Zelenski a accesat de mai multe ori platforma de socializare pentru a posta actualizări.

Într-un videoclip de 40 de secunde intitulat „nu credeţi în falsuri", Zelenski spunea: „Sunt aici. Nu depunem armele. Ne vom apăra ţara, pentru că arma noastră este adevărul, iar adevărul nostru este că acesta este pământul nostru, ţara noastră, copiii noştri şi vom apăra toate acestea. Este tot ce am vrut să vă spun. Glorie Ucrainei".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat sâmbătă că războiul din Ucraina şi criza din jurul acestuia „vor dura", el prezicând efecte asupra pieţelor alimentare.

„Dacă pot să vă spun un lucru în această dimineaţă, este că acest război va dura", a declarat Macron la târgul anual de agricultură din Franţa.

„Această criză va dura, acest război va dura şi toate crizele care vin cu el vor avea consecinţe de durată", a adăugat Macron, avertizând: „Trebuie să fim pregătiţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici