Zelenski explică de ce Ucraina nu poate pierde oraşul Bahmut: Putin ar "vinde această victorie Occidentului, societăţii sale, Chinei"

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat marţi că, dacă naţiunea sa nu câştigă o bătălie prelungită într-un oraş cheie din est, Rusia ar putea începe să obţină sprijin internaţional pentru un acord care ar putea cere Kievului să facă compromisuri inacceptabile.
  • De asemenea, Zelenski l-a invitat pe liderul Chinei, Xi Jinping, să îl viziteze.
1182 afișări
Imaginea articolului Zelenski explică de ce Ucraina nu poate pierde oraşul Bahmut: Putin ar "vinde această victorie Occidentului, societăţii sale, Chinei"

Dacă Bahmut ar cădea în mâinile forţelor ruse, preşedintele lor, Vladimir Putin, ar "vinde această victorie Occidentului, societăţii sale, Chinei, Iranului", a declarat Zelenski  într-un interviu exclusiv pentru The Associated Press.

"Dacă va simţi puţin sânge, va mirosi că suntem slabi, va împinge, va împinge, va împinge", a spus Zelenski în limba engleză, pe care a folosit-o practic pe toată durata interviului.

Liderul ucrainean a vorbit cu AP la bordul unui tren care îl transporta prin Ucraina, în oraşe aflate în apropierea unora dintre cele mai aprige lupte şi altele în care forţele ţării sale au respins cu succes invazia Rusiei.

El a prezis că presiunea unei înfrângeri la Bahmut va veni rapid, atât din partea comunităţii internaţionale, cât şi în interiorul propriei sale ţări. "Societatea noastră se va simţi obosită", a spus el. "Societatea noastră mă va împinge să am un compromis cu ei".

Până acum, Zelenski spune că nu a simţit această presiune. Comunitatea internaţională s-a raliat în mare parte în jurul Ucrainei după invazia Rusiei din 24 februarie 2022. În ultimele luni, un număr mare de lideri mondiali l-au vizitat pe Zelenski în Ucraina.

În interviul acordat de AP, Zelenski a adresat o invitaţie în Ucraina unui lider notabil şi important din punct de vedere strategic care nu a făcut această călătorie, preşedintele chinez Xi Jinping. "Suntem pregătiţi să îl vedem aici", a spus el. "Vreau să vorbesc cu el. Am avut contact cu el înainte de război. Dar în tot acest an, mai mult de un an, nu am avut".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici