Zelenski, în lacrimi la înmormântarea celor decedaţi în accidentul aviatic din Brovarî

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat, sâmbătă, în lacrimi, la înmormântarea celor 7 înalţi oficiali ai Ministerului de Interne care şi-au pierdut viaţa miercuri, într-un accident de elicopter, relatează Reuters.

1048 afișări
Imaginea articolului Zelenski, în lacrimi la înmormântarea celor decedaţi în accidentul aviatic din Brovarî

Zelenski, în lacrimi la înmormântarea celor ucişi în accidentul aviatic din Brovarî

Denis Monastirski, adjunctul său şi alţi 5 oficiali de rang înalt ai ministerului au fost ucişi când elicopterul lor Super Puma, de fabricaţie franceză, s-a prăbuşit pe fondul ceţii într-o pepinieră de la periferia estică a Kievului, la Brovarî.

Alte 7 persoane au fost ucise, inclusiv un copil, în accident. Oficialii investighează în continuare cauza acestuia.

Elicopterul s-a prăbuşit la doar câteva zile după ce cel puţin 45 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ruseşti care a distrus parţial un bloc de locuinţe în oraşul Dnipro din sud-estul ţării.

Pe câmpul de luptă, forţele ucrainene se opun unui atac rusesc neîncetat în est, unde Moscova a cheltuit resurse masive pentru progrese treptate la 11 luni de la invazia sa la scară largă.

"O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul", a scris Zelenski pe Telegram sâmbătă. "Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi".

Zelenski şi soţia sa, Olena Zelenska, au adus un omagiu rudelor victimelor în interiorul impozantului centru cultural Casa Ucrainei din centrul Kievului.

O mulţime de persoane în doliu se afla afară, în Piaţa Independenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici