Zelenski, interviu amplu: "Am intrat într-o nouă fază a războiului" / Preşedintele ucrainean a vorbit şi de impactul războiului dintre Israel şi Hamas

  • Ucraina se află într-o "nouă fază a războiului", afirmă Zelenski
  • "Iarna în ansamblu este o nouă fază de război", a spus el.
  • "Nu trebuie să le permitem oamenilor să uite de războiul de aici", a spus preşedintele ucrainean.
1489 afișări
Imaginea articolului Zelenski, interviu amplu: "Am intrat într-o nouă fază a războiului" / Preşedintele ucrainean a vorbit şi de impactul războiului dintre Israel şi Hamas

Zelenski, interviu amplu: "Am intrat într-o nouă fază a războiului" / Preşedintele ucrainean a vorbit şi de impactul războiului dintre Israel şi Hamas

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a abordat provocările iernii, contraofensiva şi războiul din Orientul Mijlociu într-un nou interviu.

"Avem o nouă fază a războiului, iar acesta este un fapt", a declarat Zelenski pentru The Associated Press într-un interviu publicat în această dimineaţă.

"Iarna în ansamblu este o nouă fază de război", a spus el.

Întrebat despre contraofensivă, el a spus:

"Uite, nu dăm înapoi, sunt mulţumit. Luptăm cu a doua (cea mai bună) armată din lume, sunt mulţumit", a spus el.

Totuşi, preşedintele ucrainean are şi motive de nemultumire: "Pierdem oameni, nu sunt mulţumit. Nu am primit toate armele pe care le doream, nu pot fi mulţumit, dar nici nu mă pot plânge prea mult".

Vorbind despre contraofensiva din vara trecută, liderul ucrainean a spus: "Ne-am dorit rezultate mai rapide. Din acest punct de vedere, din păcate, nu am obţinut rezultatele dorite. Şi acesta este un fapt".

El a subliniat, de asemenea, importanţa stimulării producţiei interne de armament şi faptul că Kievul a făcut presiuni pentru împrumuturi ieftine şi licenţe pentru fabricarea de arme.

Şi a abordat impactul războiului dintre Israel şi Hamas.

"Putem vedea deja consecinţele schimbării (atenţiei) comunităţii internaţionale din cauza tragediei din Orientul Mijlociu", a spus el. "Numai cei orbi nu recunosc acest lucru".

"Nu trebuie să le permitem oamenilor să uite de războiul de aici", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici