Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi ruseşti asupra infrastructurii

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a avertizat duminică pe ucraineni să se pregătească pentru noi valuri de atacuri ruseşti asupra infrastructurii pe măsură ce se apropie iarna, transmite Reuters.

562 afișări
Imaginea articolului Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi ruseşti asupra infrastructurii

Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi ruseşti asupra infrastructurii

Zelenski a lansat avertismentul său în timpul discursului său zilnic, la o zi după ce forţele ruseşti au efectuat primul lor atac cu rachete asupra capitalei Kiev în aproximativ şapte săptămâni.

„Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie şi trebuie să fim pregătiţi pentru faptul că inamicul ar putea creşte numărul de atacuri cu drone sau rachete asupra infrastructurii noastre”, a declarat Zelenski.

El a spus că, în Ucraina, „toată atenţia ar trebui să se concentreze pe apărare”, pe „tot ceea ce poate face Ucraina pentru a trece peste iarnă”.

Iarna trecută, Rusia a lansat valuri de atacuri asupra centralelor electrice şi a altor uzine legate de reţeaua energetică, provocând pene de curent în mai multe regiuni din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici