Zelenski, mesaj pentru ucrainenii din teritoriile ocupate temporar de Rusia: „Vor încerca să recruteze oameni în armata lor. Evitaţi pe cât posibil asta. Încercaţi să părăsiţi teritoriul ocupat”

  • Volodimir Zelenski îi roagă pe cetăţenii ucraineni din zonele ocupate temporar de ruşi să nu accepte recrutarea în armată şi să plece din teritoriul ocupat.
  • Totodată, oficialul face apel la populaţie să consume responsabil energia electrică începând de joi.
1236 afișări
Imaginea articolului Zelenski, mesaj pentru ucrainenii din teritoriile ocupate temporar de Rusia: „Vor încerca să recruteze oameni în armata lor. Evitaţi pe cât posibil asta. Încercaţi să părăsiţi teritoriul ocupat”
Preşedintele ucrainean a făcut un apel la populaţie din zonele ocupate temporar de către ruşi din sudul şi estul Ucrainei.
 
„Curând, ocupanţii vor încerca să recruteze oameni în armata lor. Peste tot este la fel ca în Doneţk şi Lugansk. Vă rog să evitaţi pe cât posibil asta. Încercaţi să părăsiţi teritoriul ocupat. Dacă asta este imposibil şi intraţi în structurile militare ruseşti, încercaţi cu prima ocazie să depuneţi armele şi să ajungeţi de partea ucraineană. Şi cel mai important, protejează-ţi-vă propria viaţa. Şi asiguraţi-vă că îi ajutaţi pe cei din jurul vostru. Sarcina noastră comună este să perseverăm. Să fim împotriva acestor ciudaţi”, a transmis Zelenski miercuri noaptea pe pagina sa de Facebook.
 
Zelenski a vorbit şi despre succesele recente ale apărării ucrainene: „Avem deja rezultate semnificative: 233 de UAV-uri Shahed şi zeci de rachete au fost doborâte în cursul lunii. Zece drone iraniene au fost distruse astăzi şi asta doar în direcţia Kiev. Alte 11 drone Shahed au fost doborâte datorită soldaţilor din comandamentul aerian Pivden. Mulţumim băieţi pentru munca excelentă! Există rezultate şi în alte zone.”
 
Totodată, oficialul a adus în discuţie noile daune din infrastructura critică. „Astăzi, trei instalaţii energetice au fost distruse de inamic. Bineînţeles, vom face tot posibilul pentru a restabili capacităţile energetice normale ale ţării noastre. Dar este nevoie de timp. Iar acest lucru necesită eforturile noastre comune. (...)  Vor exista clarificări din partea şefilor administraţiilor regionale şi a oficialilor guvernamentali, dar, în general, este necesar să fim deosebit de conştienţi de consumul de energie electrică începând de la ora 7 dimineaţa”.
 
Zelenski face apel la populaţie să consume responsabil energia electrică, pentru ca penele de curent să dureze puţin: „Vă rugăm să nu porniţi aparate electrice care nu sunt vitale. Vă rugăm să vă limitaţi consumul de energie electrică şi să nu folosiţi acele aparate care consumă multă energie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici