Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina

Volodimir Zelenski a declarat că nu crede că este momentul potrivit pentru alegeri, în timp ce se intensifică dezbaterile privind organizarea unui scrutin în 2024.

648 afișări
Imaginea articolului Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina

Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina

Toate alegerile, inclusiv scrutinul prezidenţial care ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor, sunt anulate în temeiul legii marţiale, care este în vigoare de la începutul conflictului.

„Trebuie să decidem că acum este timpul apărării, timpul bătăliei, de care depinde soarta statului şi a poporului”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic, potrivit AFP, citat de The Guardian.

El a spus că este timpul ca ţara să fie unită, nu divizată, adăugând: „Cred că acum nu este momentul (potrivit) pentru alegeri”.

Preşedintele, care a fost ales în 2019, a declarat în septembrie că este pregătit să organizeze alegeri anul viitor, dacă va fi necesar, şi că este în favoarea permiterii observatorilor internaţionali.

Votarea ar putea fi dificilă din punct de vedere logistic din cauza numărului mare de ucraineni aflaţi în străinătate şi a soldaţilor care luptă pe front.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici