Zelenski spune că războiul împotriva Rusiei "nu se află în impas": forţele ucrainene pregătesc noi operaţiuni şi noi ofensive

Războiul din Ucraina nu se află în prezent într-un impas, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu pe front pentru Fox News.

436 afișări
Imaginea articolului Zelenski spune că războiul împotriva Rusiei "nu se află în impas": forţele ucrainene pregătesc noi operaţiuni şi noi ofensive

Zelenski a vorbit cu reporterul Bret Baier în apropierea frontului din regiunea Harkov, unde în apropiere se auzeau focuri de artilerie. Fox News a precizat că a fost primul interviu al preşedintelui pe front de la începutul războiului.

"Nu este un impas", i-a spus Zelenski lui Baier, afirmând că forţele ucrainene pregătesc noi operaţiuni şi noi ofensive.

El a subliniat în mod special succesele Ucrainei în ceea ce priveşte ţintirea Flotei ruseşti din Marea Neagră.

"Rusia va avea parte de surprize", a spus el.

Zelenski a mai spus că pierderile ruseşti pe câmpul de luptă depăşesc pierderile ucrainene. 

"Raportul este de unu la cinci", a spus el. "Ceea ce înseamnă că un soldat ucis în luptă este egal cu cinci soldaţi ruşi ucişi în luptă".

Un blocaj al finanţării americane pentru Ucraina a pus sub semnul întrebării sprijinul occidental pentru efortul de război al Kievului.

Efectele întârzierilor au fost resimţite pe câmpul de luptă, Rusia obţinând recent prima sa victorie semnificativă în ultimele luni, când trupele ucrainene s-au retras din Avdiivka. Preşedintele SUA, Joe Biden, a mers atât de departe încât a pus căderea Avdiivka pe seama faptului că Congresul nu a aprobat finanţarea.

"Vor supravieţui ucrainenii fără sprijinul Congresului? Bineînţeles că da. Dar nu toţi", a declarat Zelenski în interviu.

El a îndemnat din nou partenerii occidentali să furnizeze arme cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta trupele ucrainene să contracareze armata rusă.

"Dacă partenerii au aceste sisteme, de ce să nu le furnizeze Ucrainei?".

Interviul a fost difuzat la două săptămâni după ce fostul prezentator Fox News, Tucker Carlson, a publicat un interviu cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Zelenski a făcut apel la publicul occidental, avertizând că o victorie a Rusiei ar fi "o tragedie pentru noi toţi".

"Putin nu se va opri niciodată", a spus Zelenski. "El va trece prin Europa de Est pentru că aşa vrea el. Acesta este obiectivul său".

Zelenski a declarat că este crucial ca trupele ucrainene să fie "mai rapide" "Timpul înseamnă bani. În cazul nostru, nu este vorba de bani, ci de vieţile oamenilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici