Zelenski: sute de oameni sunt încă sub dărâmături la Mariupol. „Va fi înfrângerea morală a Occidentului, dacă Ucraina nu primeşte arme avansate”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că 130 de persoane au fost salvate până acum din teatrul bombardat din oraşul Mariupol, anunţă CNN.

2245 afișări
Imaginea articolului Zelenski: sute de oameni sunt încă sub dărâmături la Mariupol. „Va fi înfrângerea morală a Occidentului, dacă Ucraina nu primeşte arme avansate”

Sute de oameni se adăposteau la teatru când a fost bombardat miercuri.

Vorbind la televiziunea ucraineană, Zelenski a spus că operaţiunile de salvare continuă la faţa locului, în ciuda dificultăţilor.

Cu toate acestea, sute de oameni sunt încă sub dărâmături la Mariupol, a adăugat Zelenski.

Vineri, oficialii din regiunea Doneţk şi Kiev au declarat că nu au nicio informaţie suplimentară cu privire la câţi oameni au supravieţuit atacului. Joi, Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Liudmyla Denisova, a declarat că nu există nicio actualizare cu privire la cifrele publicate, care raportau că 130 de persoane au fost salvate dintr-un total de 1.300 de persoane despre care se crede că s-ar fi adăpostit în clădire.

Zelenski a avertizat, de asemenea, că va fi înfrângerea morală a liderilor occidentali dacă Ucraina nu primeşte arme avansate.

„Încă nu avem apărare antirachetă. Nu avem suficiente avioane de luptă”, a spus preşedintele.

„Vom chema anumiţi lideri occidentali şi le vom aminti că aceasta va fi înfrângerea lor morală dacă Ucraina nu primeşte armele avansate care vor salva vieţile a mii de oameni de-ai noştri. Rachetele ruseşti nu vor fi învinse cu arme de vânătoare”, a continuat acesta.

Cu privire la cererea Ucrainei de a deveni membru al Uniunii Europene, Zelenski a spus: „Vom deveni un membru cu drepturi depline al UE şi fiecare funcţionar public lucrează în acest sens 24/7”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici