Zelenski vrea să-i distrugă podul lui Putin din Crimeea: este o construcţie inamică, aducătoare de război, care încalcă dreptul internaţional

În timpul unui discurs la Forumul de Securitate Aspen, preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că podul Crimeii este o ţintă legitimă pentru Ucraina şi trebuie „neutralizat”.

1038 afișări
Imaginea articolului Zelenski vrea să-i distrugă podul lui Putin din Crimeea: este o construcţie inamică, aducătoare de război, care încalcă dreptul internaţional

„Podul Crimeii nu este doar o cale logistică. Aceasta este calea care este folosită pentru a hrăni războiul cu muniţie. Şi militarizează Peninsula Crimeea. Aceasta este o facilitate inamică construită în afara legii internaţionale, deci este un obiectiv [militar]”, a declarat preşedintele Zelensky. „Şi orice ţintă care aduce războiul trebuie să fie neutralizată”.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a susţinut că Ucraina este responsabilă pentru exploziile raportate la începutul zilei de 17 iulie la Podul Crimeii, care conectează Peninsula Crimeea din Ucraina cu Oblastul Krasnodar din Rusia.

Două explozii au fost raportate de mass-media rusească în jurul orei 3 dimineaţa, ora locală. 

Guvernatorul Oblastului Belgorod din Rusia, Vyacheslav Gladkov, a susţinut că exploziile au ucis un bărbat şi o femeie şi au rănit un copil, potrivit Kyiv Independent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici