Zelensky: "Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a pregăti contraofensiva"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că ţara sa are nevoie de mai mult timp pentru a lansa contraofensiva mult aşteptată împotriva forţelor ruse, în timp ce armata aşteaptă livrarea ajutorului promis.

239 afișări
Imaginea articolului Zelensky: "Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a pregăti contraofensiva"

Atacul aşteptat ar putea fi decisiv în război, căci ar putea redesena liniile de front care de luni de zile au rămas neschimbate. Va fi, de asemenea, un test crucial pentru Ucraina, dornică să demonstreze că armele şi echipamentele pe care le-a primit din Occident pot avea ca rezultat câştiguri semnificative pe câmpul de luptă.

Vorbind la sediul său din Kiev, preşedintele Zelensky a descris brigăzile de luptă, dintre care unele au fost antrenate de ţările NATO, ca fiind „gata”, dar a spus că armata mai are nevoie de „unele lucruri”, inclusiv de vehicule blindate care „vin în loturi”.

„Cu  ceea ce avem deja putem merge mai departe şi, cred, că vom avea succes”, a spus el într-un interviu pentru radiodifuzorii publici care sunt membri ai Eurovision News, precum BBC.

"Dar am pierde o mulţime de oameni. Cred că este inacceptabil. Aşa că trebuie să aşteptăm. Mai avem nevoie de puţin timp".

Când şi unde va avea loc impulsul ucrainean este un secret. Între timp, forţele ruse şi-au întărit apărarea de-a lungul unei linii de front care se întinde  pe 1.450 km de la regiunile de est Lugansk şi Doneţk până la Zaporizhzhia şi Herson în sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici