Zi decisivă pentru Mario Draghi. Italia este pe marginea prăpastiei, iar Guvernul aproape de colaps

Guvernul de coaliţie al premierului italian Mario Draghi este aproape de colaps joi, după ce Mişcarea Cinci Stele, unul dintre membrii săi, a declarat că nu va participa la un vot de încredere parlamentar.

5455 afișări
Imaginea articolului Zi decisivă pentru Mario Draghi. Italia este pe marginea prăpastiei, iar Guvernul aproape de colaps

Alte partide din coaliţie au avertizat că vor părăsi guvernul dacă Mişcarea Cinci Stele(M5S) boicotează votul din Senat, care urmează să aibă loc în cursul zilei, în timp ce Draghi însuşi a declarat săptămâna aceasta că nu va conduce o administraţie fără M5S în coaliţie, potrivit Reuters.

Decizia celor de la Mişcarea Cinci Stele aruncă Italia în incertitudine politică, riscă să submineze eforturile de a obţine miliarde de euro din fondurile Uniunii Europene şi ar putea duce la alegeri naţionale anticipate în toamnă.

Perspectiva unei crize politice a fost resimţită pe pieţele financiare, unde randamentele obligaţiunilor italiene au crescut brusc,  iar acţiunile au scăzut.

După o zi de discuţii intense între partide, liderul partidului 5 Stele, Giuseppe Conte, a anunţat miercuri seara că nu va susţine votul de încredere, spunând că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a aborda problemele sociale în creştere în a treia economie ca mărime din zona euro.

"Am o teamă puternică că luna septembrie va fi un moment în care multe familii se vor confrunta cu alegerea teribilă de a-şi plăti factura de electricitate sau de a-şi cumpăra alimente", a spus el, referindu-se la o creştere bruscă a costurilor energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici