Ziarista agresată la Kiev este sigură că a fost agresată după anchetele despre averile demnitarilor

Jurnalista de opoziţie Tetiana Ceornovol, agresată la Kiev, consideră că pe viaţa ei a fost pusă o recompensă după anchetele de presă privind averile preşedintelui Viktor Ianukovici şi ale altor demnitari ucraineni.

131 afișări
Imaginea articolului Ziarista agresată la Kiev este sigură că a fost agresată după anchetele despre averile demnitarilor

Ziarista agresată la Kiev este sigură că a fost agresată după anchetele despre averile demnitarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat din spital postului Kanal 5, jurnalista în vârstă de 34 de ani, care are nasul fracturat şi nu poate deschide un ochi, este convinsă că "agresiunea nu a fost o întâmplare".

Ea afirmă că a fost urmărită de "un Jeep de lux de culoare neagră" după ce şi-a petrecut ziua fotografiind proprietăţile ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi ale procurorului-general, Viktor Pceonka. "Reveneam în satul meu, la periferia Kievului. Când am văzut că sunt urmărită, am decis să merg la Kiev, în Piaţa Independenţei", unde au loc proteste ale opoziţiei, a spus jurnalista, conform AFP.

Însă, tânăra a fost blocată în trafic de vehiculul de lux, după care a fost agresată. "Când eşti lovită astfel de un vehicul de lux, înţelegi că pe viaţa ta a fost pusă o recompensă", a subliniat ea.

Sute de persoane au protestat joi, la Kiev, cerând demisia ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko, după agresarea jurnalistei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici