Zidul Plângerii, cel mai important monument al Iudaismului, va fi renovat. Ce sumă va fi investită

Revenirea turismului după pandemie este un subiect de interes pentru guvernul israelian, care a anunţat în ultima perioadă investitii succesive în infrastructura turistică. Ministerul Turismului din Israel anunţă investiţii de 35 milioane de dolari în infrastructura turistică de la Zidul Plângerii.

636 afișări
Imaginea articolului Zidul Plângerii, cel mai important monument al Iudaismului, va fi renovat. Ce sumă va fi investită

Zidul Plângerii, cel mai important monument al Iudaismului, va fi renovat. Suma este colosală

După aproape un an de graniţe deschise cu intermitenţă, autorităţile din Israel discută despre sprijinirea sectorului turismului prin renovarea infrastructurii turistice dar şi prin încurajarea revenirii la muncă a lucrătorilor din turism şi în mod special a ghizilor autorizaţi.

Prin investiţii de peste 35 milioane dolari pentru renovarea infrastructurii turistice de la Zidul Plângerii, municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel, îşi doresc sa faciliteze accesibilitatea la transportul public pentru turiştii care vizitează Zidul Plângerii şi accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Ministerul Turismului din Israel va aloca un buget total de 7 milioane de euro pentru revenirea în activitate a ghizilor turistici din Israel. Toate aceste eforturi fac parte dintr-o serie de acţiuni menite să readucă Ţara Sfântă în atenţia turiştilor din lumea întreagă.

Zidul Plângerii este unul dintre cele mai sfinte şi mai importante situri pentru poporul evreu şi milioane de turişti din întreaga lume îl vizitează în mod regulat. Planul aprobat de guvern se întinde pe o perioadă de 5 ani, va continua să modernizeze infrastructura necesară sitului şi va contribui la creşterea numărului de vizitatori. Un simbol al celor 3 religii ce îşi au locuri de rugăciune şi pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susţinere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”. Zidul a fost iniţial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei şi creştini ca Muntele Templului. Zidul are o importanţă religioasă pentru musulmani, evrei si creştini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie graniţa de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanţa este dată de apropierea de Muntele Templului şi de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credinţa evreiască, se află în spatele ei. Pentru creştini importanţa Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creştinătate şi de Biserica Sfântului Mormânt.

Ministerul Turismului din Israel a anunţat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiştii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiţii: sunt vaccinaţi cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în ţară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinaţi, celor trecuţi prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) şi sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcţie de evenimentul care survine primul, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Adiţional, turiştii trebuie să completeze şi un formular simplu de localizare, cu maxim 48h înainte de plecarea spre Israel, formular ce conţine informaţii precum data şi tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau ţări vizitate în ultimele 14 zile. Pentru a fluidiza călătoriile în Israel şi pentru a se asigura că turiştii sunt informaţi corect referitor la cerinţele ce trebuie îndeplinite înaintea şi în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat şi o pagină web dedicată condiţiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici