"Zidul ruşinii ", construit în jurul unui viitor centru pentru imigranţi din Franţa, demolat

Un zid construit în cursul nopţii de dumincă spre luni de către un grup de localnici din oraşul francez Semeac, în jurul intrării unui viitor centru pentru imigranţi, a fost în cele din urmă demolat, informează France 24.

810 afișări
Imaginea articolului "Zidul ruşinii ", construit în jurul unui viitor centru pentru imigranţi din Franţa, demolat

Zid ”anti-imigranţi”, construit în jurul unui viitor centru pentru imigranţi din Franţa, demolat (Imagine: medias-presse.info)

Hotelul Formula 1 din oraşul din sudul Franţei ar fi urmat să fie transformat într-un centru pentru refugiaţi.

Aproximativ 30 de locuitori ce se opuneau acestui plan au construit în jurul hotelului un zid înalt de 1,8 m şi de 20 de metri lungime.

Această reacţie a grupului de localnici oferă o perspectivă a felului în care sunt priviţi refugiaţii în zonele rurale franceze.

"Zidul ruşinii", aşa cum a fost catalogat de alţi localnici, a devenit un simbol al retoricii anti-imigrante şi a condus la un conflict în interiorul micuţului oraş.

Cei 30 de localnici au respins acuzaţiile că ar fi împotriva imigranţilor.

Hotelul a aparţinut anterior grupului AccorHotels şi a fost vândut unei companii ce administrează locuinţe sociale.

Oraşul francez aşteaptă sosirea a 85 de imigranţi în luna august, 40 dintre aceştia fiind minori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici