MedLife investeşte în cercetarea medicală: studii ştiinţifice despre imunizarea populaţiei şi diferenţele dintre testele COVID-19

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 în România, MedLife a investit în cercetarea virusului SARS-CoV-2 prin desfăşurarea de studii privind imunizarea naturală a populaţiei. A fost realizată o cercetare inclusiv pe rata de imunizare din municipiul Suceava, devenit la un moment dat epicentrul epidemiei din România.

2638 afişări
Imaginea articolului MedLife investeşte în cercetarea medicală: studii ştiinţifice despre imunizarea populaţiei şi diferenţele dintre testele COVID-19

MedLife investeşte în cercetarea medicală. Studii ştiinţifice despre imunizarea populaţiei şi diferenţele dintre testele COVID-19

Medlife a realizat secvenÅ£ierea tulpinilor virusului de pe teritoriul ţării. ÃŽn această perioadă, specialiÅŸtii lucrează la un studiu care urmăreÅŸte evoluÅ£ia apariÅ£iei anticorpilor la persoanele confirmate pozitiv prin testul RT-PCR, precum ÅŸi existenÅ£a diferenÅ£elor dintre metodele serologice de testare. 

Doar informaţiile validate ştiinţific despre depistarea virusului SARS-CoV-2 şi dezvoltarea de anticorpi pot fi folosite la limitarea răspândirii bolii şi ajută concret actorii din sistemul de sănătate.
 

Studiu privind imunizarea naturală a populaÅ£iei pentru COVID-19 

Primul caz de COVID-19 a fost confirmat în România pe 26 februarie. MedLife a derulat în perioada martie aprilie 2020 primul studiu privind imunizarea naturală a populaţiei din România pentru COVID-19.
 
       
 

Rezultatele studiului

  • Procentul populaÅ£iei imunizate pentru COVID-19 la nivelul eÅŸantionului evaluat din diverse regiuni ale ţării este foarte mic, sub 2%. Rezultatele au fost confirmate de un alt studiu derulat de Institutul NaÅ£ional de Sănătăte Publică pe un eÅŸantion mai mare, care arăta în august că imunizarea populaÅ£iei este sub 2%. 

 

  • ​ Testarea serologică pentru detectarea anticorpilor este fiabilă, aceasta pot fi luată în calcul ca metodă complementară testării RT-PCR. Testele rapide sunt insuficient validate.
 
 

Studiu imunizare a populaţiei din Suceava

 
Suceava a ajuns să fie epicentrul epidemiei din România, conducând în acel moment topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât ca valoare absolută (3 438), cât ÅŸi la mia de locuitori (5.42). 
 
Studiul arată că 20% din populaţia de peste 25 de ani a Municipiului Suceava a fost imunizată natural pentru COVID-19. Totodată, imunitatea de grup nu va fi dobândită prea curând ţinând cont de diferenţa foarte mare între procentul obţinut şi pragul de 60-70%, cât ar trebui atins pentru a se obţine imunitatea colectivă.
 
În ceea ce priveşte profilul demografic al persoanelor imunizate, cele mai expuse au fost persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 şi 54 de ani, în rândul cărora testele de laborator au indicat prezenţa anticorpilor pentru 29% dintre acestea. La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.
 
      
 
 

Studiu pe secvenÅ£ierea genomului virusului SARS-CoV-2 

Secvenţierea genomului ajută la dezvoltarea tratamentelor şi a vaccinurilor viitoare.
 
 
  • Virusul SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României provine cu certitudine din Wuhan. Virusul din România are identitate de secvenţă de 99,97% cu virusul original identificat în China, în medie fiind identificate 9 mutaÅ£ii per genom, numărul maxim fiind de 13.
  •  Cel mai probabil, răspândirea virusului SARS-CoV-2 în România s-a făcut local, prin transmitere intracomunitară la nivelul regiunilor ţării ÅŸi mai puÅ£in prin importul direct din afara ţării. 
  • Este foarte puÅ£in probabil ca pacienÅ£ii care au trecut prin boală să se poată reinfecta cu SARS-CoV-2.
 
 
"Suntem foarte mândri că o companie românească a reuşit să desfăşoare studii de o asemenea anvergură exclusiv cu specialişti şi resurse locale, întreaga cercetare fiind făcută de divizia de cercetare MedLife, respectiv de specialişti români" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.
 
 
 
 Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine - http://www.medlife.ro/facem-romania-bine/
 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici