Pacienţi cu boli grave, trataţi cu succes de echipe pluridisciplinare de la Medlife

Echipe medicale multidisciplinare au realizat şi realizează în continuare operaţii complexe în diferite specialităţi, de la Ortopedie, Oncologie, Pediatrie, Nefrologie, Neurochirurgie, Cardiologie şi până la Chirurgia obezităţii.

1035 afişări
Imaginea articolului Pacienţi cu boli grave, trataţi cu succes de echipe pluridisciplinare de la Medlife

Pacienţi cu boli grave, trataţi cu succes de echipe pluridisciplinare de la Medlife

Articol susţinut de MedLife
 

Cazuri rare şi complexe rezolvate în Sistemul Medical MedLife

  • Operaţie care a salvat viaţa unei fetiţe de un an, diagnosticată dilataţie venoasă
 
Premieră în România: o echipă medicală a localizat şi îndepărtat o fistulă pială de tip paragalenic la un copil de un an şi o lună, fiind totodată al şaptelea caz raportat la nivel mondial. Intervenţia a durat circa 80 de minute, copilul fiind externat la două zile după intervenţie.
 
„Fetiţa avea o dilataţie venoasă, un anevrism, care comprima creierul şi dădea crizele de epilepsie. La copiii mici de 0 – un an e dificil să faci astfel de intervenţii şi este foarte greu să găseşti o echipă pluridisciplinară capabilă să rezolve astfel de cazuri. Echipa de la MedLife a fost excepţională şi sunt foarte bucuros că totul a decurs excelent”, a declarat medicul Ştefăniţa Dima, coordonatorul Centrului de diagnostic şi tratament al patologiei cerebral vasculare MedLife.
 
  • Osteotomie etajată şi armare cu tijă telescopică în boala oaselor de sticlă

          ​

Echipa coordonată de medicul Alexandru Ulici, medic primar ortopedie-traumatologie pediatrică, a realizat cu succes o primă intervenţie chirurgicală la o pacientă cu maladia Lobstein (boala oaselor de sticlă), în vârstă de 10 ani, din Republica Moldova. Operaţia complexă a durat trei ore şi jumătate. 

 

Intervenţii complexe, folosind tehnologii de ultimă  oră

 

  • Extirpare a glandei suprarenale stângi 
 
În 2016, o echipă medicală din cadrul Life Memorial Hospital a realizat cu succes o intervenţie chirurgicală pe cale laparoscopică de extirpare a glandei suprarenale transformată chistic, la un pacient în vârstă de 34 ani, care prezenta un grad de obezitate severă. Intervenţia a avut o durată de circa 80 de minute şi a fost realizată de o echipă medicală coordonată de medicul Bogdan Stănescu, medic primar Chirurgie general.
 
„Intervenţiile chirurgicale asupra glandei suprarenale au trecut prin multiple transformări odată cu efectuarea primei adrenalectomii laparoscopice, în anul 1992. De atunci, acest procedeu a devenit tot mai utilizat datorită avantajelor pe care le aduce, iar în prezent a devenind «gold standard»”, a declarat Bogdan Stănescu, medic primar Chirurgie generală.
 
  • By-Pass gastric pentru obezitate morbidă 

          

Echipa coordonată de dr. Şerban Vasile, medic primar Chirurgie generală, a realizat în premieră şi cu succes o operaţie de bypass gastric pe cale laparoscopică, la o pacientă în vârstă de 37 de ani care suferea de obezitate morbidă recidivată. Intervenţia a durat circa 3 ore şi spitalizarea a fost una standard. La controlul de o lună postoperator pacienta pierduse deja 10 kg. 

 

  • Extirpare a rinichiului pe cale laparoscopică
 
O echipă medicală din cadrul Life Memorial Hospital a realizat o intervenţie de nefrectomie radicală stânga (extirpare a rinichiului) pe cale laparoscopică, la o pacientă în vârstă de 75 de ani. Intervenţia a avut o durată de trei ore.
 
  • Operaţie inedită de protezare a articulaţiei afectate de artroză
 
În Spitalul de Ortopedie MedLife, o echipă de tineri specialisti ortopezi formată din Dr. Gabriela  Soare şi Dr. Cosmin Baciu au operat un caz de artroză a articulaţiei interfalangiene instalată post-traumatic. 
 

Premiere medicale care au educat şi informat publicul, permiţându-i accesul „în” actul medical

 

  • Prima operaţie pe creier transmisă LIVE 360 VR în România  

          

 
MedLife a realizat în 2017 prima transmisiune în direct, cu ajutorul tehnologiei VR 360 (Realitate Virtuală) a unei operaţii pe creier. Intervenţia care a presupus îndepărtarea a două tumori cerebrale a durat 3 ore jumătate şi a fost realizată de o echipă pluridisciplinară coordonată de către dr. Dan Suiaga, medic specialist Neurochirurgie.
 
  • Prima operaţie intervenţională la inimă cu hologramă din România - 2018

          

Procedura intervenţională a avut ca scop tratarea unei malformaţii cardiace congenitale denumită persistenţă de canal arterial (PDA). PDA este o maladie care apare atunci când canalul arterial al unui nou născut nu se închide după naştere, permiţând astfel sângelui să treacă din circulaţia sistemică în cea pulmonară. 

 

Articolul face parte din campania MedLife Facem România bine

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici