Gândurile lui Cristoiu: Dacă virusul ar fi atât de periculos, Guvernul nu ar da înlesniri pentru Ambasada SUA

  • Ion Cristoiu: Este limpede că ambasadorul SUA şi-a exprimat dorinţa să invite câţi vrea el la recepţia de ziua Americii şi Guvernul a dat o hotărâre. Toate celelalte măsuri sunt umplutură
  • Ion Cristoiu: Românii nu cred în pericolul coronavirusului din cauza Guvernului. Principala cauză a acestei neîncrederi e chiar această lejeritate cu care stâlpii regimului tratează măsurile de precauţie
  • Ion Cristoiu: Dacă e pericol înseamnă că tu, Guvern, eşti iresponsabil şi dai voie ca Ziua Americii să devină un moment infectare a poporului român
2376 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că neîncrederea românilor în pericolul coronavirusului îşi are originea în deciziile, manifestările şi bâlbâielile guvernanţilor, un ultim exemplu fiind măsurile de relaxare “cu dedicaţie” pentru Ambasada SUA.

Ion Cristoiu spune că modificările aduse miercuri de Guvern hotârârii privind starea de alertă au fost croite pe doleanţele Ambasadei SUA care a dorit să aibă cât mai mulţi invitaţi la recepţia de Ziua Americii. Astfel, Guvernul a decis ca la evenimentele organizate în aer liber de misiunile diplomatice nu se limitează numărul de persoane, ci doar trebuie asigurat un spaţiu de patru metri pentru fiecare participant.

“Este vorba de o singură ambasadă. Ambasada SUA, care pe 4 iulie trebuie să facă sindrofia aia. Este limpede că ambasadorul american şi-a exprimat dorinţa ca să invite câţi vrea el şi Guvernul a dat o hotărâre. Toate celelalte măsuri sunt umplutură pentru hotărîrea de guvern. Regimul Iohannis încearcă să arunce vina pe liderii de opinie, partide pentru că românii nu cred în pericolul coronavirus. Este o prostie”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că românii nu cred în pericolul coronavirusului din cauza Guvernului şi nu a liderilor de opinie sau a partidelor politice.

“Pe de o parte, e imaginea pericolului coronavirus, iar pe de alta, Ambasada SUA a cerut un număr nelimitat de invitaţi la recepţie. Faptul că Ambasada cere şi Guvernul nu-i răspunde politicos că nu se poate îi spune românului că aceştia nu se tem. E e un raţionament logic. Dacă virusul  ar fi atât de periculos, Guvernul nu ar da înlesniri pentru Ambasada SUA pentru că asta ar însemna o crimă la adresa ambasadei americane. Dacă acea contagiune e aşa de mare înseamnă că tu guvern eşti iresponsabil şi dai voie ca Ziua Americii să devină un moment infectare a poporului român. Grav!”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu a enumerat şi alte acţiuni ale guvernanţilor care au sădit în români neîncrederea că noul virus ar reprezinta un pericol.

“Poza de la Guvern a făcut cât 250.000 de teorii conspiraţioniste şi de negări şi punere la îndoială pe internet a tezei apocaliptice pentru că erau nişte tipi care nu respectau nicio regulă. Întrebarea pe care şi-o pune simplu e <mă, ei, care ştiu, nu respectă, înseamnă că nu se tem>

Manifestarea de la Iaşi. Erau membri ai PNL, partidul de guvernământ. Să zicem că noi, ziariştii, partidele de opoziţie, oamenii, nu avem date să spunem nici că e periculos, nici că nu. Dar membrii partidului de guvernământ, teoretic, ştiu că e jale. Şi dacă ei ştiu că e atât de contagios, aşa cum ni se spune nouă, cum de au făcut manifestarea? Înseamnă că nu se tem. De ce nu se tem? Înseamnă că ei ştiu că nu e atât de periculos. E un raţionament foarte simplu. Avem sparangheliştii, la fel. Manifestarea de ziua fiicei lui Rareş Bogdan. Dacă nu ştie Rareş Bogdan, europarlamentar, prim-vicepreşedinte, prieten cu Klaus Iohannis, cu Hellvig dacă virusul ăsta nu e periculos... Dacă ştii că e ceva periculos, nu faci”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu adaugă că, pe lângă lejeritatea cu care guvernanţii tratează măsurile de precauţie, o altă cauză a neîncrederii românilor în pericol sunt bâlbâielile Grupului de Comunicare Strategică.

“Principala cauză a acestei neîncrederi e chiar această lejeritate cu care membrii Guvernului, stâlpii regimului tratează măsurile de precauţie. O altă cauză este bâlbâiala cu Grupul de Comunicare Strategică în legătură cu cifrele. Nu poţi să vii să spui într-o zi că au fost 1800 de teste şi 360 de infectări şi peste vreo oră să spui <nu, am greşit, au fost 8000 de teste>, dar tot atâtea infectări. După asta, cifrele care trebuiau să fie comunicate de GCS au apărut prima dată pe Facebook, la PNL”, a reamintit jurnalistul.

În concluzie, Ion Cristoiu spune că “oamenii nu se tem pentru că au văzut că şefii nu respectă regulile. Guvernanţii sunt principalii vinovaţi şi pot să îmbrace în aur presa că tot nu-i va convinge pe oameni că e un pericol, câtă vreme în legătură cu ambasada americană, cu ziua de 4 iulie, a zis <nu, pe 4 iulie nu e niciun pericol. Pe 4 iulie pot să vină români>... că vine şi Iohannis, şi ăla. Să nu-mi spuneţi mie că vor purta mască (...). Şi iar vor da un semnal că toate aceste obligaţii ţin de o comedie”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici