Video Gândurile lui Cristoiu: Dl. Iohannis a lansat un atac naţionalist extremist penibil. A compromis până şi tema unităţii României

  • Ion Cristoiu: A fost un moment absolut comic. În cei 52 de ani de presă am văzut multe lucruri, nu credeam că o să văd şi acest moment
  • Ion Cristoiu: Cu toată responsabilitatea mea de om de 72 de ani, mă întreb dacă preşedintele nu a băut ceva de dimineaţă
  • Ion Cristoiu: Probabil consilierii i-au spus să abată atenţia de opiniei publice de la 15 mai, de la măsurile de relaxare, la războiul cu Parlamentul
3684 afișări

Ion Cristoiu şi-a exprimat surprinderea de a fi martor la o asemenea prestaţie a preşedintelui României, cu atât mai mult cât legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor, iar Senatul, ca for decizional, poate să o respingă.

“A fost un moment absolut comic. În cei 52 de ani de presă am văzut multe lucruri. Nu credeam că o să văd şi acest moment. Nu am achiesat niciodată la temele lui CV Tudor cu bulbuci, că el mai avea momente din astea de naţionalism cu spume la gură, isteric, pentru că luarea Ardealului peste noapte este o halucinaţie electorală. A fost o lege adoptată tacit, o să o corecteze la Senat nu era nicio nenorocire. Această lege nu era urmarea unei înţelegeri publice şi de azi vin ungurii ne iau Ardealul, ni-l pun într-o şaretă şi ni-l duc acolo la ei, la Balaton”, a spus jurnalistul.

Ion Cristoiu afirmă că momentul ieşirii de astăzi a şefului statului este unul absolut unic în istoria postdecembristă, scopul acestuia fiind de a abate atenţia românilor de la momentul 15 mai, când aceştia aşteaptă de la autorităţi măsuri concrete de relaxare a restricţiilor şi de relansare economică.

“Hai sa vedem momentul, unic în istoria postdecembristă. Aşadar, românii aşteaptă cu sufletul la gură ce se deschide, cum se circulă între localităţi după 15 mai. Şi deodată îl vedem pe Klaus Iohannis sărind din pat ca şi cum ar fi visat o scenetă în care el ataca Parlamentul pe tema luării Ardealului în şaretă şi interpreta. 1 A fost disproporţie între ce aşteptam noi şi intervenţia lui. 2. S-a limitat numai la asta. Deci e clar că a fost o scenetă şi el când s-o fi sculat de de dimineaţă a repetat sceneta asta. Ăsta e momentul penibil. Cum zice el în ungureşte, cum ţopăie, era chiar vesel, cum atacă Parlamentul. Am asistat la un moment atât de bizar, încât cu toată responsabilitatea mea de om de 72 de ani mă întreb dacă preşedintele nu a băut ceva de dimineaţă. Nu există aşa ceva. Oricât de gravă ar fi fost trecerea legii, e greu de presupus că cineva dă autonomie Ţinutul Secuiesc. Dacă ne gândim şi la atacul de ieri, ceva e în neregulă. Probabil consilierii i-au spus lui <hai să abatem atenţia de opiniei publice de la 15 mai, de la măsurile de relaxare, dramatice, cu mari probleme, la războiul cu Parlamentul>. Nu văd nicio legătură”, a punctat jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că intervenţia  lui Klaus Iohannis a  fost un atac de extremist naţionalist penibil, prin care a compromis însăşi ideea unităţii României.

“Preşedintele a ţopăit mai spectaculos decât Mircea Geoană în noaptea în care credea că a câştigat alegerile. Era chiar bucuros şi ne-a zis nouă că în timp ce el şi cu Orban şi cu Violeta Alexandru şi cu Vela zis Geacă se bate cu pandemia, nu ştiu ce face PSD-ul. Adică s-a înţeles PSD-ul cu UDMR-ul, să ce, să dea Ardealul? Şi dacă ar fi fost aşa, violenţa atacului care este o violenţă a unui atac de extremist naţionalist. Am văzur azi un CV Tudor penibil. CV Tudor nu a fost niciodată penibil, era sinistru în anumite momente când era naţionalist extremist cu bulbuci. Dl Klaus Iohannis a fost un naţionalist extremist penibil. A compromis până şi tema aceasta a unităţii României pentru că nu avea niciun rost. Nu ştiu, îl roade la ficaţi că nu au fost alegeri anticipate, că el nu are majoritate, nu ştiu. Eu nu cred că românii nu s-au mai gândit la 15 mai şi au zis <Domne, mai stăm în case încă un an pentru că ăştia vor să ne ia Ardealul>”, a explicat jurnalistul.

“Din punct de vedere democratic, mi se pare un derapaj pentru că una era să spui că PSD nu a fost atent sau iresponsabil sau Parlamentul. Şi alta este să faci din acest moment, un moment de naţionalism extremist, chiar peste CV Tudor”, a adăugat Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici