Ion Cristoiu, despre întâlnirea Joe Biden-Vladimir Putin: Este un semnal că America va face foarte multe concesii Rusiei ca să nu se alieze cu China

Publicistul Ion Cristoiu consideră întâlnirea Joe Biden-Vladimir Putin nejustificată deoarece Rusia nu mai are statutul de superputere, ci de putere regională, căreia, astfel, America îi face concesii pentru a nu se alia cu China.

471 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre întâlnirea Joe Biden-Vladimir Putin: Este un semnal că America va face foarte multe concesii Rusiei ca să nu se alieze cu China

Ion Cristoiu, despre întâlnirea Joe Biden-Vladimir Putin: Este un semnal că America va face foarte multe concesii Rusiei ca să nu se alieze cu China

„Această întâlnire, din punct de vedere planetar, este absolut nejustificată pentru că întâlniri de genul acesta şi mediatizate ca fiind întâlniri de importanţă planetară au fost între America şi Uniunea Sovietică. URSS însemna mult mai mult decât e Rusia acum – Belarus, Ucraina plus lagărul socialist, şi atunci era normal ca America să stea de vorbă cu Uniunea Sovietică. Cele două superputeri. Rusia, moştenitoarea URSS, nu este o putere planetară. Este o putere regională”, a afirmat publicistul vineri seară, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

În opinia sa, era normal ca Vladimir Putin să se întîlnească cu premierul britanic, Boris Johnson, şi nu cu Biden, care, astfel, i-a alimentat liderului de la Kremlin capitalul electoral din ţară.

„Era normală o întâlnire Boris Johnson-Putin. Rusia este la nivel de Europa. Cum să se întâlnească o putere care se pretinde planetară cu o putere care este regională. URSS a căzut şi s-a întors la Rusia de pe vremea ţarismului în care era o putere regională foarte mare şi se bălăngănea cu Austria, cu Franţa, cu Turcia. Ei din cauza asta au un sindrom: sindromul puterii care nu mai este superputere şi prin aceasta Biden i-a dat lui Putin un capital electoral uriaş în ţară”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că ameninţarea cea mai mare pentru SUA este China, iar întâlnirea Biden-Putin este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca aceasta să nu se alieze cu China.

„La ora actuală, cea mai mare ameninţare pentru America este China, care nu are sindrom de mică putere, dimpotrivă, are la ora actuală sindrom de superputere. Adică nu cred că preşedintele chinez venea fuga la Geneva. Această întâlnire este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China. O putere nucleară adăugată celeilalte puteri tehnologice uriaşe îi făcea pulbere. Cel mai bun semn e că Polonia a vrut înainte de această întâlnire ca Biden să se întâlnească cu cei din Est, care înseamnă cei anti-ruşi şi Biden nu a vrut”,  a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, din acest punct de vedere, România va avea o problemă dacă trebuie să aleagă între America şi China.

„Fiind China prezentă, pentru români, va fi o foarte mare problemă nu opţiunea între America şi Rusia, ci între America şi China pentru că prima mare pagubă este cu Huawei. Americanii cer Occidentului şi şi nouă măsuri care nu au legături cu comerţul liber, dar cine ne plăteşte nouă, că noi vom lua mai scump tehnologia 5G?”, a mai spus publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici