Healthcare Trends VIDEO. Care este importanţa unui RMN? Invitat: doctorul Virgil Ionescu, medic primar Radiologie şi imagistică

  • Cum te ajută un RMN?
  • Medicul a absolvit şi cursurile Societăţii Europene de Rezonanţă Magnetică şi Biologie.
  • Ionescu vorbeşte despre importanţa unei relaţii deschise între medic şi pacient/ă.
5606 afişări
Doctorul Virgil Ionescu, medic primar Radiologie şi imagistică, vorbeşte despre RMN la Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
 
 Invitatul aduce în discuţie utilitatea şi importanţa examenului RMN şi despre efectele pozitive ale unei relaţii corecte, oneste între medic şi pacient şi sune că un doctor e cu atât mai bun cu cât ştie mai multe boli. 
 
Pacientul ar trebui să ajungă la medicul radiolog trimis de un clinician. Clinicianul include datele clinice şi cunoaşte cel mai bine situaţia pacientului. 
 

Relaţia medic-pacient

„Demersul medical, chimic şi imagistic presupune o deschidere la nivel de corp energetic. Dacă tu sau pacientul nu te deschizi, nu se poate ajunge la o concluzie care pentru el înseamnă salvarea vieţii”, arată medicul. 
 
Invitatul vorbeşte şi despre pericolul autodiagnosticării, mai ales în lipsa informării. Frica de cancer şi alte diagnostice grave îi face pe oameni să apeleze la diverse tipuri de analize, care nu pot însă „arăta” o afecţiune care nu este acolo. 
 
„Trebuie să te deschizi în faţa medicului şi să ai încredere, pentru că tu, ca pacient, îţi pui sănătatea şi viitorul în mâinile doctorului. 
Iar medicul trebuie să fie de bună calitate, atrage atenţia Virgil Popescu. 

Investigaţia RMN 

RMN-ul este un instrument important. Dacă pacientul are cancer, RMN arată, chai rmai mult decât poate arăta alte investigaţii. Se folosesc secvenţe şi contrast diferit, care poate arăta o afecţiune de tip neoplazic, explică Ionescu. 
 
Specialistul aduce în discuţie şi „paradoxul” românesc. În timp ce, în străinătate, la stat găseşti cei mai buni medici  şi cea mai performantă aparatură, la noi, acestea sunt „apanajul” privatului.  „La noi, la stat, este un dezastru. Nu există „ieftin şi bun”. La noi se favorizează diverse firme, diverse licitaţii (...) În plus, clasă politică are abordări dezastruoase”, mai arată medicul. 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici