Horoscopul egiptean. Picturi cu zodii dintr-un templu egiptean văd lumina zilei după 2.200 de ani

Un proiect de restaurare a scos la iveală picturi şi inscripţii zodiacale egiptene la Templul din Esna.

1083 afișări
Imaginea articolului Horoscopul egiptean. Picturi cu zodii dintr-un templu egiptean văd lumina zilei după 2.200 de ani

Ahmed Emam/Ministerul Turismului şi Antichităţilor

Picturile îl înfăţişează pe Săgetător sub forma unui centaur care trage cu arcul, şi pe Scorpion, dar şi planetele Jupiter, Saturn şi Marte,  stele şi constelaţii folosite de egiptenii antici pentru a ajuta la măsurarea timpului.

Echipa de cercetători avea obiectivul iniţial de a conserva picturi cu şerpi, crocodili şi creaturi hibride, cum ar fi un şarpele cu cap de berbec.

Christian Leitz, profesor de egiptologie la Universitatea din Tübingen din Germania, a declarat pentru Live Science:

„Zodiacul în sine face parte din astronomia babiloniană şi nu apare în Egipt până în epoca ptolemaică”.

Ptolemeii au fost o dinastie de conducători descendenţi din unul dintre generalii lui Alexandru cel Mare, care a condus Egiptul între 304 î.Hr. şi 30 î.Hr.

Macedonenii şi grecii au introdus zodiacul în Egipt.

„Zodiacul a fost folosit pentru a decora morminte şi sarcofage private şi a fost de mare importanţă în textele astrologice, cum ar fi horoscoapele  înscrise pe cioburile de ceramică”, spune Daniel von Recklinghausen, un cercetător de la Universitatea din Tübingen.

Sursa Foto 

Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici