Tokyo 2020. Tir cu arcul: primul nou record olimpic doborât. Mădălina Ştefania Amăistroaie s-a clasat pe locul 37

  • Prima evoluţie a unui român în probele individuale la Tokyo 2020 a fost cea a Mădălinei Ştefania Amăistroaie.
  • Aceasta a debutat cu faza tragerilor de clasificare, care au stabilit perechile din faza eliminatorie.
  • Amăistroaie, în vârstă de 18 ani, s-a clasat a 37-a şi va întâlni o sportivă din China.
1563 afișări
Imaginea articolului Tokyo 2020. Tir cu arcul: primul nou record olimpic doborât. Mădălina Ştefania Amăistroaie s-a clasat pe locul 37

FOTO: Instagram @madalina_amaistroaie

Competiţia de tir cu arcul a debutat în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.00, ora României, cu doborârea unui record olimpic vechi de 25 de ani. Performanţa a fost realizată de sportiva sud-coreeană San An (20 ani), care a realizat 680 de puncte, depăşind recordul deţinut din 1996, de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, de sportiva ucraineană Lina Herasymenko, care realizase atunci 673 de puncte. Recordul mondial este deţinut tot de o sportivă coreeană, Kang Chaeyoung, care în 2019 a reuşit 692 de puncte.

Noul record olimpic, deţinut acum de San An, a fost realizat în condiţiile în care aceasta a nimerit de 36 de ori centrul ţintei, pentru maximul de 10 puncte, dar a trimis şi 16 săgeţi nepunctate, dintr-un total de 72 de trageri.

Mădălina Ştefania Amăistroaie s-a clasat pe locul 37 în faza de stabilire a ordinii de start şi a perechilor din faza eliminatorie. Ea a realizat 634 de puncte, nimerind centrul ţintei de 23 de ori şi având 6 săgeţi cu care nu a punctat.

Adversara româncei din prima rudă eliminatorie va fi sportiva chineză Long Xiaoqing (24 ani), care s-a clasat pe locul 28, cu 646 de puncte, pe care o va întâlni miercurea viitoare, de la ora locală 16.39 (10.39 ora României).

Dacă va trece de primul tur, Amăistroaie are mari şanse de a se confrunta în şaisprezecimile de finală cu sportiva americană Brown Mackenzie (26 ani), care s-a clasat a 5-a, realizând cea mai bună performanţă a carierei, cu 668 de puncte. Duelul va avea loc imediat după ce sportiva din România îşi va fi încheiat prima confruntare, programată începând cu ora locală 17.05 (11.05, ora României).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici