VIDEO Aur la doar 14 ani, cu 3 note de 10. Performanţa uluitoare a sportivei Quan Hongchan

La doar 14 ani, sportiva chineză Quan Hongchan a câştigat finala feminină de sărituri în apă de la platforma de 10 m, în cea de a 13-a zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, la Tokyo Aquatics Centre.

10976 afișări
Imaginea articolului VIDEO Aur la doar 14 ani, cu 3 note de 10. Performanţa uluitoare a sportivei Quan Hongchan

Sursa foto: Twitter/ Tokyo2020

Săritoarea din China i-a uimit pe arbitrii cu sărituri perfecte, pentru care aceştia i-au acordat de 3 ori nota 10, tânăra săritoare câştigând medalia de aur. Compatrioata ei, Chen Yuxi, a câştigat argintul, iar australianca Melissa Wu a luat bronzul.

Într-o competiţie de sărituri destinată seniorilor, Quan Hongchan a încheiat finala de la platforma de 10 metri feminin cu punctajul de 466,20, având inclusiv trei note de 10.

Coechipiera Chen Yuxi a câştigat argintul, la peste 40 de puncte în spate, cu 425,40, iar Melissa Wu din Australia a fost a treia, la aproape 100 de puncte în urma câştigătoarei, cu 371,40.

Quan, care a câştigat campionatele naţionale din 2020 la doar 13 ani, a executat două sărituri pe care arbitrii le-au notat în unanimitate cu 10. O a treia săritură a primit meda 10 după ce notele a doi arbitrii, cea mai mare şi cea mai mică, au fost eliminate, cea mai mică fiind şi singura de 9,5.

O performanţă spectaculoasă din partea unei tinere săritoare care a apărut recent pe scena probei, dar care acum va rămâne cu siguranţă în istoria Jocurilor Olimpice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici