Jurnal Madalina Bucur  Am Covid-19, dar mă bucur de viaţă - Ep. 7: Aşteptarea e apăsătoare. Din moment în moment aştept asistenta să-mi spună că testul este negativ

  • Mădălina Bucur: Un test a ieşit neconcludent, iar aşteptarea noului rezultat îmi dă palpitaţii
  • Mădălina Bucur: Medicii de laborator au în lucru multe teste, iar unii pacienţi primesc rezultatele şi după două zile de aşteptare
  • Mădălina Bucur: Mi-a revenit mirosul cu gustul, dar am rămas cu o stare de oboseală
  • Mădălina Bucur: În 11 zile de spitalizare am făcut risipă alimentară căci mâncarea, deşi neatinsă, nu poate fi scoasă din secţia de bolnavi cu COVID 19
8014 afișări
Au trecut 11 zile de când sunt internată la "Matei Balş". Zilele trecute mi-a fost prelevat un test, iar rezultatul a ieşit neconcludent. Asta înseamnă că din cele trei gene ale virusului, una sau două au fost identificate. Ieri mi s-a mai prelevat încă un test.  
 
Aşteptarea asta e apăsătoare, aştept din moment în moment să intre asistenta şi să îmi spună că rezultatul testului este negativ. Doctoriţa care a intrat azi-dimineaţă în tură ne-a spus că e posibil ca rezultatele să le primim doar mâine şi asta pentru că sunt foarte multe teste în lucru.
 
Simptomele au dispărut uşor, uşor. Mi-am recăpătat gustul şi mirosul. Singura chestie pe care am sesizat-o astăzi este acea stare de oboseală. M-am trezit la ora 8 dimineaţa, iar la ora 10 mă simţeam obosită parcă aş fi lucrat toata ziua. Am dormit de la 10 până la ora 12.  Medicii spun că e ceva normal. În plus, chiar am citit de dimineaţă un articol, un studiu făcut în Italia, în care arăta că doar 17% din bolnavii de acolo, după ce au scăpat de Covid-19, nu au mai avut niciun simptom. Restul, până la o lună, două, chiar trei luni, au acuzat mialgii, dureri musculare, dureri de cap şi alte simptome minore.
 
Azi-noapte a plouat în Bucureşti, am dormit cu geamul deschis, a fost răcoare, însă am aflat câte facturi au de plătit ceilalţi pacienţi din stânga şi din dreapta, cine cu cine se ceartă, am ascultat şi un meci de fotbal deşi, nu neapărat îmi doream asta, ci voiam să mă odihnesc. Aceasta este situaţia, oamenii fac orice ca să le treacă timpul. 
 
Vreau să ajung acasă ca să mă pot odihni mai bine, dar şi ca să nu mai fac risipă alimentară. Problema a fost în aceste zile că primeam mic dejun, prânz şi cină şi dacă nu consumam toată mâncarea, ea trebuia neapărat aruncată. Tot ce intră în această secţie nu poate să iasă de aici. Am întrebat o doamnă infirmieră dacă poate să ducă mâncarea unor câini, pisici, pentru că mă durea sufletul să aruncăm mâncare neatinsă. Mi-a spus ca nu, totul trebuie aruncat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici