Video Străin în ţara ta | Carantină la Buşteni. Episodul 7: “M-am apucat să învăţ limba germană din reviste”

  • Adrian Lazăr e în carantină la Buşteni de pe 13 martie, când s-a întors din Italia
  • Adrian Lazăr: “Limba germană este grea, dar încerc să o învăţ”
  • Adrian Lazăr: “Vreau să ştiu germană, ca să mă înţeleg cu vameşul, cu grădinarul”
1550 afișări
În carantină, ai timp să înveţi lucruri noi. În acest episod din seria “Străin în ţara ta I Carantină la Buşteni”, Adrian Lazăr îţi arată ce provocare a ales.
 
Adrian Lazăr: „Astăzi este duminică. Duminică am zis să încerc să citesc o revistă care este într-o limbă care pentru mine a fost totdeauna foarte grea, încerc de ani de zile s-o învăţ. E limba germană.”
 
„Lucrând în nordul Italiei, foarte mulţi vorbitori sunt de limbă germană. Vrând-nevrând, trebuie să vorbim nişte cuvinte în germană. Eu deja mă pricep la câteva cuvinte, care ar însemna “Bună!”, “Luaţi, vă rog, loc!”, “Ce aţi dori dvs.?” şi aşa mai departe deci exact expresii şi cuvinte de muncă.”
 
„O să-ţi arăt astăzi cum mă învăţ o frază nouă, de exemplu, luată la întâmplare dintr-o revistă germană, da?”
 
„Dacă reuşesc să învăţ trei cuvinte azi, trei cuvinte mâine, e un pas înainte. Să ştiu să vorbesc şi eu cu vameşul, cu grădinarul, dacă vreau să-mi proiectez o grădină în Germania.”
 
Data viitoare, Adrian Lazăr îţi va arăta cum face exerciţii sportive într-o cameră restrânsă, fără spaţiu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici