14 membri ai Clanului Ştoacă au fost arestaţi

Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă 29 de zile pentru 14 membri ai grupului de crimă organizată cunoscut sub numele de "Clanul Ştoacă", aceştia fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc.

233 afișări
Imaginea articolului 14 membri ai Clanului Ştoacă au fost arestaţi

14 membri ai Clanului Ştoacă au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, precum şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei, au făcut, joi, 24 de percheziţii la domiciliile şi reşedinţele din Capitală ale membrilor clanului.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au confiscat cantităţi importante de droguri. Reţinerile membrilor Clanului Ştoacă şi percheziţiile au fost făcute în completarea cercetărilor din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, care în urmă cu trei zile au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane.

Cele 20 de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Membri ai clanului Ştoacă au făcut obiectul unui alt dosar de trafic de droguri. Astfel, în 28 februarie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe şeful clanului, Ion Voinea - cunoscut în lumea interlopă sub numele de Ion a lui Ştoacă - la opt ani de detenţie. Alături de acesta au mai fost condamnaţi opt membri ai grupării de crimă organizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici