14 români arestaţi la Roma pentru clonare de cărţi de credit

Paisprezece cetăţeni români au fost arestaţi la Roma, pentru clonare de cărţi de credit şi copiere a codurilor de acces ale unor bancomate, prin intermediul unor activităţi de tip phishing, relatează agenţia ANSA.

124 afișări
Imaginea articolului 14 români arestaţi la Roma pentru clonare de cărţi de credit

14 români arestaţi la Roma pentru clonare de cărţi de credit

Grupul de români este acuzat de autorităţile italiene că trimitea mesaje electronice false, în numele unor firme cunoscute, pentru a clona cărţile de credit ale clienţilor acestora.

Sub pretextul unor probleme apărute la conturile curente ale clienţilor, românii clonau cărţile de credit şi codurile PIN ale bancomatelor prin activităţi de tip phishing.

Pentru a-şi atinge scopul, infractorii foloseau şi mijloace mai simple, de tipul cititoarelor de coduri ascunse în bancomate sau la terminalele de plată prin card, din magazine şi restaurante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici