22 de percheziţii în Capitală după ce mai multe locuinţe au fost luate cu acte false de la morţi

Poliţiştii şi procurorii DNA fac miercuri 22 de percheziţii în Capitală la domiciliile unor persoane şi la sediile unor firme, într-un dosar în care există suspiciunea că mai multe imobile au fost însuşite ilegal de la persoane decedate.Prejudiciul creat moştenitorilor depăşeşte 1,3 milioane de lei.

850 afișări
Imaginea articolului 22 de percheziţii în Capitală după ce mai multe locuinţe au fost luate cu acte false de la morţi

22 de percheziţii în Capitală după ce mai multe locuinţe au fost luate cu acte false de la morţi

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi de fals, săvârşite în perioada 2018-2022, de către persoane specializate în identificarea şi însuşirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparţinut unor persoane decedate, cu prejudicierea moştenitorilor legali.

Profitul obţinut din tranzacţionarea ulterioară a acelor imobile depăşeşte suma de 1.365.223 lei.

„În cursul zilei de 13 martie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, spun procurorii DNA.

Procurorii sunt sprijininţi în anchetă de ofiţeri de poliţie din cadrul DGPMB – Serviciul Investigaţii Criminale, care au fost delegaţi să desfăşoare mai multe activităţi procedurale, din partea lucrătorilor din cadrul DGPMB - Serviciul Acţiuni Speciale şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici