25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului 25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

25 de ani de închisoare pentru un rus care a încercat să dea foc unui centru de recrutare militară

Într-un comunicat postat pe Telegram, tribunalul a precizat că Ilia Babourine a fost găsit vinovat că a fost în contact cu organizaţia naţionalistă ucraineană Azov, desemnată „teroristă" în Rusia, şi că a incendiat o şcoală din Novosibirsk la ordinul acestora şi a plănuit un atac asupra unui birou de recrutare militară din acelaşi oraş.

Potrivit instanţei, el ar fi găsit un complice pentru a da foc centrului de recrutare militară şi i-ar fi dat un cocktail Molotov şi un telefon mobil, dar acesta din urmă nu a luat măsuri şi l-a denunţat la serviciile de securitate ruse (FSB).

De la începutul atacului rusesc pe scară largă asupra Ucrainei şi, în special, de la anunţul unei mobilizări militare în Rusia în toamna anului 2022, zeci de atacuri sau tentative de atac asupra centrelor administrative sau a birourilor de recrutare militară au fost raportate în întreaga ţară.

Potrivit agenţiei de presă Interfax, Ilia Babourine a fost acuzat, printre altele, de „terorism", „participare la o grupare armată ilegală" şi „înaltă trădare", unele dintre cele mai grave infracţiuni din codul penal rus.

Potrivit Interfax, el a fost arestat în toamna anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rus,
condamnare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici