Acord româno-italian privind magistraţii de legătură

Ministrul român al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi omologul său italian, Clemente Mastella, vor semna, sâmbătă, la Benevento (în apropiere de Napoli), primul acord de colaborare privind magistraţii de legătură din cele două state.

3 afișări
Imaginea articolului Acord româno-italian privind magistraţii de legătură

Acord româno-italian privind magistraţii de legătură

În 7 noiembrie, Ministerul român al Justiţiei a lansat procedura de selecţie pentru magistraţii de legătură care vor pleca în stelele membre, pentru facilitarea şi intensificarea cooperării în domeniul justiţiei.

Magistratul de legătură va îndeplini orice activitate menită să favorizeze şi să accelereze formele de cooperare judiciară în materie penală şi civilă (executarea mandatelor europene de arestare, transferul persoanelor condamnate, transferul de proceduri în materie penală, recunoaşterea şi executarea hotărârilor penale, comisii rogatorii, comunicarea cazierului judiciar).

Magistratul de legătură va avea atribuţii de a stabili contacte directe cu serviciile competente şi cu autorităţile judiciare ale statului gazdă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici