Amânare la prima înfăţişare în procesul primarului Falcă

Procesul de corupţie al primarului de Arad, Gheorghe Falcă, a început, vineri, cu o amânare, judecătorul luând această decizie la solicitarea avocaţilor lui Falcă şi a celorlalţi trei inculpaţi din dosar, dar şi a Consiliului Local Municipal, considerat de procurori ca fiind parte vătămată.

1 afișare
Imaginea articolului Amânare la prima înfăţişare în procesul primarului Falcă

Amânare la prima înfăţişare în procesul primarului Falcă

Primarul Falcă, care nu s-a prezentat la Tribunalul Arad, a avut avocaţi din oficiu, ei cerând amânarea termenului de judecată pentru ca edilul să-şi poată angaja avocat. Ceilalţi trei inculpaţi în dosar, respectiv Francisc Demeter, Radu Gavril Vasil şi Florica Mioara Popa, au cerut şi ei amânarea pentru a-şi angaja apărători.

Câţiva consilieri municipali, citaţi ca martori ai acuzării, au fost prezenţi la Tribunal, solicitând judecătorului un nou termen pentru judecată, pentru ca CL Arad să-şi poată angaja apărător.

"Consiliul Local se va constitui parte civilă în acest proces, pentru a recupera pentru oraş acel prejudiciu de 2.000.000 de lei stabilit de procurori", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, consilierul Rodica Borza.

Judecătorul a decis că următoarea înfăţişare va avea loc în 4 decembrie.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie. Alături de Gheorghe Falcă, au mai fost trimişi în judecată Francisc Demeter, administrator al SC Elecon Plus SRL Arad, Radu Gavril Vasil, director al aceleiaşi firme şi Florica Mioara Popa, şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primăriei Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici