Analiza ADN, prevăzută în proiectul noului CPP

Ministerul Justiţiei intenţionează ca prin noul Cod de procedură penală (Cpp) să se reglementeze procedee probatorii, care nu se regăsesc în actualul Cod, respectiv amprentarea şi fotografierea suspectului şi a altor persoane, experimentul judiciar, analiza ADN.

4 afișări
Imaginea articolului Analiza ADN, prevăzută în proiectul noului CPP

Analiza ADN, prevăzută în proiectul noului CPP

Ca şi element de noutate, proiectul intenţionează să reglementeze în mod expres expertiza ADN ca mijloc de probă şi, în mod corelativ, să reglementeze procedura de obţinere a prelevărilor biologice de pe corpul persoanelor în vederea realizării acestui tip de expertiză, se mai arată în proiectul MJ.

Eliminarea restiturii dosarului la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi a posibilităţii extinderii acţiunii penale sau a procesului penal - instituţii care întârzie procesele - sunt alte propuneri cuprinse în proiectul noului Cpp, adoptat miercuri de Guvern.

Sub aspectul desfăşurării procesului penal se preconizează ca principalele faze ale procesului penal să fie următoarele: faza investigativă (urmărirea penală), faza preliminară (verificarea rechizitoriului) şi faza de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici