Andreea Ciucă, judecatã în două procese de corupţie

Judecătoarea mureşeană Andreea Ciucă va fi judecată în continuare în două procese, în care este acuzată de fapte de corupţie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ) refuzând, miercuri, să conexeze cazurile, astfel că ele vor fi dezbătute separat în octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului Andreea Ciucă, judecatã în două procese de corupţie

Andreea Ciucă, judecatã în două procese de corupţie

Andreea Ciucă, fost judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş şi fost preşedinte al Tribunalului Mureş, este judecată de instanţa supremă într-un dosar, pentru luare de mită, procesul având stabilit termenul de judecată în 25 octombrie, când va fi luată în discuţie poziţia Ministerului Justiţiei ca parte în proces.

Ea a fost trimisă în judecată în acest dosar în decembrie 2003, instanţa supremă achitând-o iniţial, însă în urma contestaţiei procurorilor, dosarul se rejudecă.

În decembrie 2005, Andreea Ciucă - suspendată din funcţia de magistrat - a fost trimisă în judecată de către procurorii anticorupţie, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite, fals în declaraţii, acces fără drept la un sistem informatic şi transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

În acest caz, pentru şedinţa din 8 octombrie, ICCJ a decis citarea Tribunalului Mureş.

Andreaa Ciucă a solicitat, miercuri, conexarea celor două dosare, însă instanţa supremă a respins această cerere şi a stabilit termene diferite de judecată.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici