Andrei Iucinu cere schimbarea numelui după cel al tatălui său

Andrei Iucinu a solicitat Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti schimbarea numelui după cel al tatălui său, jurnalistul Dumitru Tinu, în urma acestei proceduri fiul putând declanşa procedura de obţinere a moştenirii.

5 afișări
Imaginea articolului Andrei Iucinu cere schimbarea numelui după cel al tatălui său

Andrei Iucinu cere schimbarea numelui după cel al tatălui său

În 21 mai, judecătorii Tribunalul Bucureşti i-au dat câştig de cauză lui Andrei Iucinu, în procesul de stabilire a paternităţii faţă de Dumitru Tinu, instanţa arătând că respectă principiul dreptului copilului la identitate şi că moştenitorii fostului director al ziarului Adevărul nu au adus probe suficiente.

Deşi decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea este executorie, motiv pentru care Andrei a cerut modificarea numelui din Iucinu în Tinu.

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru 22 octombrie, judecarea recursului declarat de soţia şi fiica lui Dumitru Tinu în procesul referitor la parternitate faţă de Andrei, ele motivând că nu şi-au angajat avocat.

În septembrie anul trecut, medicii legişti au stabilit, prin analize genetice, că există o probabilitate foarte mare ca Andrei Iucinu să fie fiul lui Dumitru Tinu, după ce au comparat analizele tânărului cu cele prelevate de la două rude ale jurnalistului.

În motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti din 21 mai se precizează că Ana-Maria şi Tamara Tinu, respectiv, fiica şi soţia fostului director al ziarului Adevărul, nu au prezentat probe prin care să conteste că Andrei Iucinu ar fi fiul lui Dumitru Tinu.

Totodată, instanţa a sancţionat atitudinea moştenitoarelor, care au refuzat să participe la realizarea expertizei medico-legale comparative de AND, între probele prelevate de la Andrei Iucinu şi de la Ana-maria Tinu ca presupuşi fraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici